Velenjčani na Bonifiki premagali Koprčane (FOTO)

Velenjčani so z zmago 31:27 v derbiju 20. kroge prve A rokometne lige v Kopru naredili pomemben korak proti naslovu. Gostiteljem pa se po drugem zaporednem porazu četrto mesto izmika.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

V navijaškem ozračju dokaj dobro zasedene koprske dvorane Bonifika so gostitelji odlično odprli tekmo. Strnili so vrste v obrambi, ki jo je dodatno učvrstil vratar Marin Đurica in povedli za tri gole 6:3 v 7. minuti. Dobrih pet minut kasneje je moral trener gostov Zoran Jovičić pri zaostanku 4:9 zahtevati minuto odmora. Po posvetu so Velenjčani zaigrali bolje in ob podpori svojih glasnih in dokaj številčnih privržencev znižali domačo prednost le na en gol 9:10 v 19. minuti.

Bližje po zaslugi obramb Đurice, ki je v prvih 20 minutah ustavil šest strelov, niso mogli. Gostitelji so po vodstvu 12:9 znova zadihali, a ne za dolgo. Na velenjski strani se je razigral Enej Slatinek Jovičić in pet minut pred odmorom so imeli gostje napad za izenačenje. V prvo jim ni uspelo, zato pa je Teo Jezernik z desnega krila po daljšem času v 28. minuti izenačil na 14. Isti igralec je tik pred sireno postavil tudi izid polčasa. Koprčani, pri katerih sta Andraž Makuc in Tine Poklar dosegla po tri gole, so šli na odmor z minimalno prednostjo 16:15.

Drugi polčas se je za Koprčane začel vse prej kot dobro. Velenjčani so strnili vrste v obrambi in gostitelje prisilili v iskanje tveganih podaj ter težkih strelov, ki so bili dokaj lahek plen vratarja Mirze Taletovića. Na drugi strani so gostje rešetali domačo mrežo predvsem s krilnih položajev, kjer so prišli do igralnega viška. Koprčanom niso pomagale niti rotacije v obrambi, ki nikakor ni več mogla ustaviti tekmecev. Posledično se je zamajala tudi samozavest koprskega napada, ki je v 13 minutah drugega dela zmogel le dva gola, Velenjčani pa so povedli s 23:18.

Gostitelji so nato zajezili napad tekmecev, a le začasno. Potem ko so se približali na tri gole, so si znova privoščili nekaj nepotrebnih napak, Velenjčani pa so na veselje vse glasnejših gostujočih privržencev obnovili prednost petih golov v 47. minuti. Žarek upanja za domače je posijal po dveh zaporednih obrambah Đurice in petem golu Makuca, ki je v 51. minuti znižal na 23:26. Velenjčani pa so stvari hitro znova postavili na svoje mesto z zaporednima goloma in Koprčane tako držali na varni razdalji petih golov. Tudi z obrambami Taletovića. Ko je Tine Poklar zadel le okvir velenjskih vrat na začetku 56. minute, je postalo jasno, da Koprčane do zasuka lahko pripelje le čudež. Velenjčani so z igralcem manj spretno kradli čas, ki ga je gostiteljem tako kot kakovostnih rešitev preprosto zmanjkalo. Gostje pa so tekmo mirno pripeljali do konca.


Najbolj brano