Split si tudi želi med elito

Danes ob 18. uri se bosta v dvorani Bonifika pomerila vodilna ekipa košarkarske lige ABA 2 in eden najresnejših izzivalcev za napredovanje med elito, KK Split, ki je v svojih boljših časih pokoril košarkarsko Evropo.

Košarkarji Primorske so nazadnje doma premagali Lovćen (v 
rdeče-belem dresu). Foto: Ziga Mikeli/KK Sixt Primorska
Košarkarji Primorske so nazadnje doma premagali Lovćen (v rdeče-belem dresu). Foto: Ziga Mikeli/KK Sixt Primorska

KOPER > Primorska je v tem tekmovanju še neporažena, medtem ko ima Split pet zmag in dva poraza.

Koprska ekipa je sicer po visokem porazu v državnem prvenstvu z Olimpijo zelo dobro reagirali, saj je slavila na težkem gostovanju številnih rezultatskih preobratov minuli teden v Mostarju proti Zrinjskemu, potem pa v DP še odpihnila Heliso Suns. “Split je v igri zelo disciplinirana ekipa. Če bomo želeli doseči novo zmago, bomo morali prikazati popolno osredotočenost skozi celotno tekmo,” pravi trener Jurica Golemac. Dopolnjuje ga košarkar Ivan Marinković: “Split je v ponedeljek odigral zahteven obračun v državnem prvenstvu in z Zadrom nesrečno izgubil v zadnjih sekundah. Zato bo Split zagotovo še toliko bolj motiviran, da nam skušajo vzeti prvi skalp v sezoni.”

Nekdanji trikratni evropski prvak (1989-1991) je dolgo držal korak s Primorsko v regionalnem tekmovanju. Splitčani, ki jih vodi nekdanji košarkar in trener novomeške Krke Vladimir Anzulović, so zmagali štirikrat zapored, izgubili pa so proti Sparsem in tretjemu najresnejšemu kandidatu za napredovanje med elito, skopskemu MZT (87:104). Na zmago so morali čakati do minulega tedna, ko so premagali čačanski Borac. Anzulović sicer Primorsko ocenjuje za prvega favorita tekmovanja.

Najbolje ocenjeni posameznik Splita v tej sezoni v tem tekmovanju je ameriški branilec Jamel Morris. V povprečju dosega po 19,4 točke, 3,4 skoke, ki pa zadnji dve tekmi ni igral. Za splitske rumene igra tudi Novomeščan Maj Kovačević, ki je najboljši strelec svoje ekipe v hrvaškem državnem prvenstvu, lani pa je s Krko ugnal Primorsko v finalu loge Aba 2.


Najbolj brano