Roglič iz Brd v Belgijo

Komaj se je končalo evropsko, že je pred vrati svetovno prvenstvo. Znan je seznam kolesarjev, ki bodo branili slovenske barve v Belgiji. Med njimi je tudi Primož Roglič, pri katerem je bilo kar nekaj ugibanj, ali bo zavrtel pedala na cestni dirki, ki bo na sporedu 26. septembra.

 Foto: Andrej Colja
Foto: Andrej Colja

GORNJE CEROVO > Zmagovalec Vuelte ni bil dolgo brez kolesa, pretekli konec tedna se je ogreval v Goriških brdih, kjer je prevozil tudi cerovski klanec.

Olimpijski prvak v kronometru sicer ne bo tekmoval v vožnji na čas elitne kategorije. Na uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva, ki bo na sporedu že v nedeljo, bosta slovenske barve branila Tadej Pogačar in državni prvak v vožnji na čas, Idrijčan Jan Tratnik. Oba bosta poleg Primoža Rogliča, Mateja Mohoriča, Luke Mezgeca, Jana Polanca,Domna Novaka in Davida Pera tudi v slovenski osmerici, ki bo zavrtela pedala na cestni dirki elitne kategorije.

Med mlajšimi člani bo edini slovenski predstavnik na cestni dirki Matevž Govekar iz Godoviča, eden od dveh reprezentantov v kronometru pa bo Idrijčan Anže Skok. Med mladinci bo v cestni dirki med slovensko četverico na cestni preizkušnji tudi Fabijan Kralj z Vogrskega.


Najbolj brano