Roglič dobiva pomoč večkratnega svetovnega prvaka

Nemec Tony Martin, štirikratni svetovni prvak v kronometru, bo nova okrepitev nizozemske ekipe Lotto NL-Jumbo, za katero vozi tudi slovenski as Primož Roglič. Nemec, ki se bo moštvu pridružil po sezoni, se je z moštvom dogovoril o vseh podrobnosti prestopa iz ekipe Katjuša Alpecin, dveletno pogodbo pa bo podpisal septembra, so sporočili iz ekipe.

Nemec Tony Martin, štirikratni svetovni prvak v kronometru, bo 
nova okrepitev nizozemske ekipe Lotto NL-Jumbo, za katero vozi 
tudi slovenski as Primož Roglič (na fotografiji). Foto: STA
Nemec Tony Martin, štirikratni svetovni prvak v kronometru, bo nova okrepitev nizozemske ekipe Lotto NL-Jumbo, za katero vozi tudi slovenski as Primož Roglič (na fotografiji). Foto: STA

BRUSELJ > Triintridesetletni specialist za vožnjo na čas je bil želja Nizozemcev predvsem zaradi dejstva, da je bila ekipa doslej neprepričljiva v ekipnih kronometrih. Na letošnjem Touru je proti Skyu izgubila več kot minuto, kar je bil velik udarec za Rogliča in Stevna Krijswijka, ki sta se borila za visoka mesta v skupni razvrstitvi.

Triintridesetletni Martin, ki zna biti v pomoč tudi v gorskih etapah, letošnjega Toura ni končal, saj si je ob padcu v osmi etapi zlomil vretence. Zaenkrat po poškodbi še ni nared za tekmovanja.


Najbolj brano