Pozor, v Stožice prihaja Ronaldo!

Pozor, prihaja Cristiano Ronaldo! To bi lahko bil opozorilni naslov pred pregledno tekmo slovenskih nogometašev proti Portugalski. Precej poti bo torej jutri zvečer vodilo v ljubljanske Stožice.

Cristiano Ronaldo se je v svoji karieri veselil  kopice moštvenih in 
posamičnih priznanj.
Cristiano Ronaldo se je v svoji karieri veselil kopice moštvenih in posamičnih priznanj.  

LJUBLJANA > Bled remi na Malti je že pozabljen, v obračunu s Portugalci dodatni motiv ne bo potreben. Cristianu Ronaldu ga v plodni karieri, v kateri je med drugim večkrat osvojil najpomembnejše klubske in reprezentančne lovorike na stari celini, nikdar ni zmanjkalo. Proti slehernemu tekmecu. Kako si sicer razložiti, da je na vrhu večne lestvice najboljših strelcev lige prvakov s kar 140 goli v 101 nastopu.

Petkratni dobitnik najbolj prestižnega posamičnega priznanja, zlate žoge, za katero je bil nominiran kar 18-krat, strelsko prednjači tudi na reprezentančni lestvici. Kljub dopolnjenim 39 letom bo bržkone še izboljšal rekordno bero 128 golov, gotovo pa bo zbral še kar nekaj nastopov za portugalsko izbrano vrsto. Jutri bo Ronaldo še 206-ič oblekel reprezentančni dres. Roberto Martinez mu bo ponudil priložnost od prve minute, toliko bolj, ker je po prijateljski tekmi s Švedsko aktiviral sveže sile namesto Bruna Fernandesa, Rafaela Leaa, Bernarda Silve, Rubena Diaza, Goncala Ramosa...

Evropske vozovnice

Jutri bodo znane še preostale tri reprezentance, uvrščene na evropsko prvenstvo. V dodatnih kvalifikacijah bodo Valižani imeli prednost domačega igrišča proti Poljakom, Gruzijci pa proti Grkom. Ukrajina bo gostila Islandijo v poljskem Vroclavu. Na zaključni turnir 24 reprezentanc se bodo prebili trije zmagovalci repešaža.

Skupno je portugalski selektor, ki je za marčevsko reprezentančno akcijo na seznam uvrstil kar 32 nogometašev, opravil osem rošad. Iz Barcelone je denimo vpoklical Joaa Felixa in Joaa Cancela, pa Vitinha in Danila Pereiro, sicer navezo Paris Saint-Germaina, iz Manchester Uniteda Dioga Dalota, ki je pred tremi leti igral za Portugalsko na evropskem prvenstvu (EP) do 21 let v Kopru, pa Rubena Nevesa, ki si podobno kot Ronaldo polni bančni račun v Savdski Arabiji.

Slovenski navijači so si sicer že rezervirali počitnice v drugi polovici junija za obisk EP v Nemčiji, kjer bodo stiskali pesti v dvobojih z Danci, Srbi in Angleži. Ne bi pa imeli nič proti, če bi si vzeli še kakšen dan izrednega dopusta za izločilne dvoboje. Seveda tudi tekmeci v skupinskem delu marčevski cikel izkoriščajo za pregledna soočenja. Srbi bodo po porazu (0:4) v Rusiji, danes igrali na Cipru. Danska in Švica sta se razšli brez golov. Prav tako v soboto pa je Anglija, ki bo jutri gostila še Belgijo, brez načetega Harryja Kana na Wembleyju klonila z 0:1 pred Brazilijo. Strelec je bil naslednji v vrsti čudežnih dečkov, 17-letni Endrick, ki je že obljubil zvestobo madridskemu Realu.


Najbolj brano