Petarda tudi v novogoriški mreži

Maribor je po Rudarju in Aluminiju pet zadetkov nasul še Gorici, ki v včerajšnji tekmi četrtega kroga ni bila dorasla vodilni ekipi prve slovenske nogometne lige. Vijoličasti so zmagali s 5:0 in napovedali strelski obračun v nedeljo v Stožicah z Olimpijo.

Mariborčani (v temnejših dresih) so gladko preskočili Novogoričane.
Mariborčani (v temnejših dresih) so gladko preskočili Novogoričane.  

MARIBOR > V dvoboj neporaženih v Ljudskem vrtu ni bilo presenečenja, saj je bilo že po 15 minutah vse odločeno. Morda pa bi obračun postregel z bolj vznemirljivim razvojem dogodkov, če bi koprski sodnik Damir Skomina na začetku tekme brez kartonov strožje ocenil posredovanje Denisa Klinarja nad Osujijem Amarachijem, ki je sam prodrl proti mariborskim vratom. Nekdanji branilec Olimpije jo je pri posredovanju pred kazenskim prostorom odnesel zgolj s prekrškom. Gorici je pripadel prosti strel s sicer ugodnega položaja, iz katerega pa Uroš Celcer ni ogrozil vrat Jasmina Handanovića.

Še en nekdanji nogometaš Maribora, Adis Hodžić, je bil tokrat nesrečna figura na novogoriški strani. Desnega bočnega igralca gostujoče obrambe je v kazenskem prostoru dvakrat preskočil Jasmin Mešanović in na pladnju podal žogi Janu Mlakarju in Luki Zahoviću, ki sta v razmaku petih minut speljala tekmo na mariborski mlin. Novogoriški trener Miran Srebrnič je z aktiviranjem Janija Curka poskušal zakrpati obrambno vrzel, a še preden bi se poteza lahko obnesla, je moral Grega Sorčan tretjič po žogo v svojo mrežo. V kazenskem prostoru Gorice je bil po kotu najvišji branilec Saša Ivković. Po slabi polovici prvega polčasa je bila zgodba včerajšnje tekme praktično že arhivirana.

Maribor : Gorica 5:0 (3:0)

Ljudski vrt, gledalcev sodnik Skomina (Koper). Strelci - 1:0 Mlakar (10), 2:0 Zahović (16), 3:0 Ivković (22), 4:0 Vršič (78), 5:0 Tavares (90).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (od 68. Cretu), Pihler, Hotić, Mešanović, Mlakar (od 68. Vršič), Zahović (od 75. Tavares). Trener: Darko MIlanič.

Gorica: Sorčan, Lipušček, Tomiček, Celcer, Hodžić (od 21. Curk), Kolenc, Humar, Kotnik (od 84. Jermol), Osuji, Džuzdanović, Filipović (od 61. Smajlagić). Trener: Miran Srebrnič.

Nadaljevanje oziroma drugi polčas sta bila le še formalnost. Mariborčani, ki so se izkazali z učinkovitostjo, so pred četrtkovim povratnim dvobojem tretjega predkroga evropske lige z Glasgow Rangersi hitro dosegli želeno in dali v nižjo prestavo. Novogoričani pa niso imeli ne moči ne kakovosti niti za častni zadetek. V nadzorovano tekmo so posegle menjave. Izkušena Dare Vršič in Marcos Tavares, ki sta v preteklosti že večkrat zapečatila usodo Novogoričanov, sta postavila še piko na i k visoki zmagi Maribora. Pri Novogoričanih, ki jih v sredo čaka pokalni obračun s Plamo v Krvavem Potoku, pa velja omeniti, da je ognjeni krst v prvi SNL v končnici tekme prestal Nik Jermol.


Najbolj brano