Nogometaši Olimpije so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:2 (2:0).

Nogometaši Olimpije pred dvobojem s Koprom niso zmagali na zadnjih treh tekmah, brez zmagovalca so se končale njene tekme s Celjem, Bravom in Muro, tako da so proti Koprčanom, ti so jih v tem obdobju izločili iz pokalnega tekmovanja, nujno potrebovali zmago, če so želeli zadržati kolikor toliko realne možnosti za naslov prvaka. Z učinkovito igro so do točk tudi prišli, čeprav so ob koncu dovolili tekmecem, da se po zaostanku 0:3 povsem približajo in povzročijo nekaj nervoze na klopi in tribunah stoženskega stadiona.

 Foto: Tomaû Primoûic/FPA
Foto: Tomaû Primoûic/FPA

LJUBLJANA > Začetek tekme ni postregel s presenečenjem. Olimpija je prevzela posest žoge, veliko poskušala s streli od daleč, v deveti minuti pa prvič zatresla mrežo. Po preigravanju Timija Maxa Elšnika je žoga prišla do Ivana Durdova, ki se je v kazenskem prostoru odlično znašel, a izkazalo se je, da je bil pred tem v nedovoljenem položaju.

V 32. minuti pa je prišlo do spremembe rezultata. Karlo Bručič je na robu kazenskega prostora nespretno pohodil Raula Florucza, sodnik Alen Borošak je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je z natančnim in močnim strelom izkoristil Elšnik.

Na 2:0 je Olimpija povišala po protinapadu v 36. minuti. Večino dela je opravil Nemanja Motika, Franjo Prce mu je v kazenskem prostoru žogo izbil, a izkazalo je, da je s tem natančno podal Floruczu, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Trener Koprčanov Aleksander Radosavljević ni bil zadovoljen z igro svoje ekipe, predvsem v fazi napada. Že ob polčasu je opravil tri zamenjave, kar je igro izboljšalo, na koncu tudi rezultat, a veselja v njihovih vrstah vseeno ni bilo. V veliki meri zaradi nove velike napake pri podaji v bližini vrat, Nik Omladič je v 65. minuti žogo podaril Motiki, ki je v sredini našel neoviranega Marka Bresta, ki se je vpisal med strelce.

Nekaj upanja in dodatnih moči so Koprčani dobili, ko je strel Timotheja Nkade z leve strani roba kazenskega prostora pod številnimi nogami končal v mreži za izid 1:3. Po golu so nadaljevali s pritiskom, Bede Osuji je v 89. minuti zaostanek za Olimpijo, ki je malo pred tem prek Motike zapravila še eno veliko priložnost, še dodatno znižal, a za preobrat je zmanjkalo časa.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Rogaški Slatini, Koper pa čaka pot v Domžale, kjer se bo meril z Radomljani.


Najbolj brano