Nogometaši Gorice bodo danes ob 18. uri gostili Krčane

Nogometaši Gorice bodo po pokalni uvrstitvi med osmerico danes z zmago poskušali skleniti prvo četrtino prvenstvene sezone. Naloga pa ne bo preprosta, v goste prihaja žilavo Krško.

Roka Grudino (z žogo)  zaradi rdečega kartona  danes čaka počitek, 
se bo pa Krčanom lahko zoperstavil Semir Smajlagić (desno).   Foto: Foto Lado /ND Gorica
Roka Grudino (z žogo) zaradi rdečega kartona danes čaka počitek, se bo pa Krčanom lahko zoperstavil Semir Smajlagić (desno).  Foto: Foto Lado /ND Gorica

NOVA GORICA > Krčani so resda na predzadnjem mestu s sedmimi točkami, a daleč od tega, da bi lahko gostitelji vnaprej vpisali poln izkupiček. Za Novogoričane tako ali tako ni lahke tekme, prvi obračun 9. kroga pa utegne biti zanje še posebej zahteven. Krčani so hitro posvojili trenerske prijeme Alena Šćulca. Z agresivnostjo, nadležnostjo in vztrajnostjo so trn v peti slehernemu tekmecu, pri čemer ni bistvene razlike, ali igrajo doma ali v gosteh, kjer so v letošnji sezoni celo uspešnejši. Edino prvenstveno zmago so zabeležili v Murski Soboti.

Izkupiček je lažje razumljiv ob upoštevanju strelske statistike. Krčani so dosegli vsega štiri zadetke, najmanj med deseterico prvoligašev, a pozor! V prvenstvenem premoru okrepljena zasedba premore precej večji napadalni potencial. K izboljšanju učinka naj bi pripomogli predvsem srbski napadalec Nenad Srečković, nekdanji Hajdukov up Ante Vukušić in povratnik v prvo SNL, Ankarančan Dalibor Volaš, ki je zadel v polno na sredini pokalni tekmi v Celju. Krčani so prvoligaški obračun dobili z gladkih 3:0, končni izid pa je postavil nekdanji napadalec Kopra in Ankarana Luka Vekić. Sicer imajo gostje zelo pisano, pa tudi izkušeno zasedbo, v kateri je spet nekdanji nogometaš Tolmina in Gorice Luka Volarič. Od staroselcev je ostal praktično le vratar Marko Zalokar, ki brani v prvenstvu, kjer Krčanom ni prav enostavno zabiti gola.

13

točk so na osmih tekmah zbrali Novogoričani

Pri Novogoričanih bo zaradi rumenih kartonov manjkal prvi strelec Andrija Filipović. Utegne ga nadomestiti Semir Smajlagić, ki nedvomno premore občutek za gol, išče pa še sozvočje s soigralci. Bolj kočljivo utegne biti vprašanje zamenjave za Roka Grudino, ki je na pokalni tekmi v Vipolžah prejel rdeč karton in bo tako izpustil prvenstveni obračun. V prvo enajsterico pa se gotovo vrača Jaka Kolenc, ki mu je novogoriški trenerski štab v sredo privoščil oddih. “Morda bi ga po briški pripeki potrebovala tudi Žiga Lipušček in Osuji Amarachi, a ju potrebujemo za današnji dvoboj, v katerem nas čaka agresiven tekmec, ki učinkovito osvaja druge žoge. Premorejo višino in po novem tudi napadalno globino. Imamo pa tudi mi svoje adute, še posebej, če bomo v pravi dnevni formi,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

Pomembna spremenljivka utegne biti na današnji tekmi v športnem parku ob napovedanem deževju in ohladitvi tudi vreme. Pravico na igrišču bo delil Šćulcev sokrajan iz Dekanov Mihael Antič.


Najbolj brano