Neporažena Primorska k Rogaški

Nadaljuje se državno košarkarsko prvenstvo, edini primorski prvoligaš pa odhaja na gostovanje k Rogaški, ki tako kot koprski klub igra v regionalni košarkarski ligi.

Košarkarji Primorske (v modrih dresih) so po vročem gostovanju v 
Čačku še neporaženi v regionalni ligi in v državnem prvenstvu. Foto: Borac/Duško Radišić
Košarkarji Primorske (v modrih dresih) so po vročem gostovanju v Čačku še neporaženi v regionalni ligi in v državnem prvenstvu. Foto: Borac/Duško Radišić

KOPER > Drugi krog prve SKL se je začel z obračunom domžalskega Heliosa in novomeške Krke, ki si je v prvi četrtini zagotovila že 15 točk prednosti in slavila s 77:65. Novomeščani imajo poln izkupiček.

Košarkarji Sixt Primorske se bodo zvečer ob 19. uri pomerili z moštvom Rogaške. Slatinčani so novo sezono državnega prvenstva, tako kot Primorska, začeli z zmago. Na lokalnem derbiju v Šentjurju so bili z 80:77 boljši od tamkajšnjega prvoligaša. Med izbranci Damjana Novakovića je izstopal Rashun Jarrel Davis, ki je 17 točkam dodal sedem podaj in pet skokov. Američan je najučinkovitejši posameznik Rogaške tudi v ligi ABA 2, v kateri ima Rogaška polovičen izkupiček. Štajerska ekipa je v sezono 2018/19 vstopila s petimi novinci. Novi obrazi so Sreten Knežević, Stefan Mijović, Obrad Tomić ter nekdanja člana mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij Siniša Bilić in Miha Vašl.

“Primorska je sestavila sijajno ekipo. Svojo investicijo upravičujejo tudi na igrišču. Primorci so favoriti na vseh tekmah in v vseh tekmovanjih, kjer nastopajo. Tako bo tudi v soboto pri nas. Zavedamo se njihove kvalitete, nimamo česa izgubiti in dali bomo vse od sebe, da držimo korak. Potrebujemo maksimalno energijo, sproščenost in odgovornost,” goste hvali trener Damjan Novaković.

Minuli konec tedna je bil v dvoboju Primorske in Šentjurja najboljši strelec tigrov Tadej Ferme (16 točk). Trener koprske ekipe Jurica Golemac, ki v uradnih tekmah te sezone sploh še ne pozna poraza, pravi: “Slatinčani igrajo izredno hitro košarko, ob tem pa precej spreminjajo obrambne postavitve. Če želimo zmagati, bo potrebno prikazati kar največ osredotočenosti.”


Najbolj brano