Na progi ironmana 1400 tekmovalcev

Slovenska Istra danes gosti 1400 tekmovalcev, ki merijo moči na prvem triatlonskem polovičnem ironmanu v Sloveniji. Na startu I feel Slovenia 70.3 Slovenian Istria je bilo ob 8. uri 1400 triatloncev iz 48 držav. Medalje bo v cilju, ki bo prav tako v Kopru, podeljevala nekdanja slovenska šampionka alpskega smučanja Tina Maze.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Polovični ironman je sicer tekma, sestavljena iz 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21,1 kilometra teka. Slovenski prireditelji so dobili triletno licenco, v prvi izvedbi nastopajo le rekreativci oziroma tako imenovani tekmovalci v starostnih skupinah.

Start in cilj največjega triatlonskega dogodka v zgodovini Slovenije je v Kopru. Prvi tekmovalci so v vodo skočili ob 8. uri, časovni limit je osem ur in 30 minut.

Medalje bo v cilju podeljevala nekdanja slovenska šampionka alpskega smučanja Tina Maze.

Plavalni del je potekal v Kopru, kolesarski del gre čez Luko Koper, Ankaran, v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp, Sveti Anton, v Koper, Šmarje, Izolo in Koper. Tekaška trasa gre ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj v Koper do cilja.

Že včeraj so se v Izoli predstavili najmlajši triatlonci na tako imenovanem ironkids.

Sicer pa se današnjega triatlona udeležujejo nekateri znani Slovenci. To se legendarni triatlonci Miro Kregar, Igor Kogoj in Nataša Nakrst, nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Sloveniji Mitja Mahorič, podjetnika Dušan Olaj in Mirko Tuš.


Najbolj brano