Koprčani in Izolani za konec

Včeraj so na sedežu Rokometne zveze Slovenije izžrebali pare oziroma objavili tekmovalni koledar sezone v ligi NLB za sezono 2020/21, v kateri bo igralo 14 klubov. Rokometaše čaka 26 krogov po dvokrožnem sistemu.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

SLOVENIJA > Uvodni bo predvidoma 5. septembra, zaključni pa 29. junija, ko se bosta pomerila tudi Koper in Butan plin Izola. Žreb je torej določil, da se bosta primorska prvoligaša soočila v 13. in 26. krogu. Prvi medsebojni obračun bo v Izoli, kjer bodo v 11. krogu gostovali Celjani. Koprčani se bodo z branilci naslova prvič pomerili v 9. krogu, tekma pa bo v Zlatorogu. Sicer bodo Celjani sezono odprli doma proti Slovanu, drugi novinec, ekipa Ljubljane, pa bo za uvod gostovala v Velenju.

Koprčani bodo prve točke lovili v Trebnjem, ki ga bo vodil Uroš Zorman, Izolani (v modrih dresih) pa bodo na začetku prvenstva gostili Maribor. Tekmeca sta se v pretekli - zaradi koronavirusa predčasno zaključeni sezoni - izpadu izognila zaradi širitve prve A lige z 12 na 14 klubov. Po 26. krogih jubilejne 30. sezone državnega prvenstva se bosta v nižji rang tekmovanja preselili zadnjeuvrščeni moštvi, ki ju bosta nadomestila najboljša drugoligaša. Tudi v sezoni 2021/22 bo namreč obveljal tekmovalni format prve A lige s 14 klubi in dvokrožnim sistemom brez končnic za prvaka in obstanek. V primeru točkovnega izenačenja ob zaključku prvenstva bo o razvrstitvi odločal izkupiček na medsebojnih tekmah.


Najbolj brano