Kaučiču reli v Idriji, Turku naslov prvaka

Tomaž Kaučič (Hyundai i20 NG R5) je zmagovalec relija v Idriji, šeste in zadnje postaje državnega prvenstva v sezoni 2018. Drugi je bil Rok Turk (Peugeot 2018 T16 R5), kar je bilo dovolj, da je potrdil naslov državnega prvaka za leto 2018, ki je zanj drugi zaporedni.

 Rok Turk (Peugeot 2018 T16 R5) je bil na reliju v Idriji drugi, kar je 
bilo dovolj, da je potrdil naslov državnega prvaka za leto 2018. Foto: Igor Mušič
Rok Turk (Peugeot 2018 T16 R5) je bil na reliju v Idriji drugi, kar je bilo dovolj, da je potrdil naslov državnega prvaka za leto 2018. Foto: Igor Mušič

IDRIJA > Rok Turk je v Idriji slabo začel in bil po sobotnem delu šele peti, danes pa je stvari hitro postavil na pričakovano mesto. Takoj se je prebil v vodstvo, a nazadnje na prvem mestu le ni ostal do konca.

Nekdanji državni prvak Tomaž Kaučič, ki se je tokrat za volan reli dirkalnika vrnil po dolgi prekinitvi, ga je lovil in ujel ter premagal v zadnjem "brzincu", razlika je bila na koncu 26 sekund.

Tretji je bil Italijan Andrea Nucita (Abarth 124).

Njegov rojak Claudio De Cecco (Hyundai i20 NG R5), ki je v slovenskem DP nastopal s slovensko licenco in je bil pred idrijskim relijem edini, ki bi lahko Turku še preprečil osvojitev naslova, je dirko končal na četrtem mestu.


Najbolj brano