Je napočil čas za slovensko zmago?

Po turnirjih v Mariboru in Murski Soboti ta teden v Kopru poteka že tretji letošnji ženski turnir serije WTT. Turnir IFS Luka Koper Open ima denarni sklad 60.000 ameriških dolarjev, nastopajo pa tudi številne slovenske igralke.

Z leve so: Julija Bogatin,  koprska teniška igralka, Ervin Hafner, 
direktor turnirja, Jasna Softič,  koprska podžupanja,  Gregor Krušič, 
direktor Tenis Slovenija in Andrej Kraševec, kapetan ženske 
državne reprezentance na današnji  predstavitvi turnirja na terasi  
Hotela Koper. Foto: Bojan Gluhak
Z leve so: Julija Bogatin, koprska teniška igralka, Ervin Hafner, direktor turnirja, Jasna Softič, koprska podžupanja, Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenija in Andrej Kraševec, kapetan ženske državne reprezentance na današnji predstavitvi turnirja na terasi Hotela Koper. Foto: Bojan Gluhak

KOPER > V kvalifikacijah je nastopilo devet domačih igralk, v glavnem turnirju šest, številne Slovenke čakajo tudi nastopi na turnirju dvojic. Serija turnirjev nižje poklicne ravni v Sloveniji je razporejena po poteh slovenskih železnic, v Istri poteka že tretje leto zapored. Leta 2021 je zmagala Kathinka von Deichmann, lani pa je bila najboljša Aliona Bolsova. Turnir skupaj s Tenis Slovenijo organizira Teniški klub Luka Koper.

“V MO Koper smo veseli, da tudi letos gostimo kakovosten teniški turnir. Gre tudi za promocijo našega mesta. Koper je športno mesto in se bo spet izkazal kot dober organizator,” je na današnji predstavitvi turnirja v Hotelu Koper dejala podžupanja MO Koper Jasna Softić. “Turnir je že tretjič zapored v našem mestu. Teniški klub Koper ima dolgo tradicijo organiziranja kakovostnih mednarodnih turnirjev tudi v mlajših kategorijah. S takšnimi turnirji omogočimo slovenskim igralkam in igralcem nastope pred domačimi gledalci.”

Slovenija : Češka 3:0

Od Slovenk so se danes v drugi krog po zmagah nad tremi češkimi tekmicami uvrstile Polona Hercog po zmagi nad Aneto Kladivovo s 6:4 in 6:0, Pia Lovrič po zmagi nad Dominiko Salkovo s 6:3 in 6:2 ter Nina Potočnik po uspehu nad Ivano Šebestovo s 6:1 in 6:1. V osmini finala bo igrala tudi Veronika Erjavec, ki je bila s 6:4 in 6:1 boljša od Hrvatice Lee Bošković. Ela Nala Milić je s prvo nosilko Madžarko Panno Udvardy izgubila s 4:6 in 2:6.

Direktor turnirja Ervin Hafner je dodal: “Naš teniški center je postavljen na strateškem mestu, tako da lahko tudi naključni sprehajalci vidijo, da se nekaj dogaja na teniških igriščih. Veseli smo, da je letos prisotnih toliko Slovenk, manjkata praktično le najboljši Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Nastopila je tudi obetavna domača igralka Julija Bogatin. Upam na slovenski finale ali pa vsaj eno Slovenko v finalu.”

“Rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili ta turnir. Tenis Slovenija se v Kopru vedno dobro počuti, kar pomeni, da so zadovoljni tudi igralci in igralke. Letos bomo v Sloveniji organizirali kar 25 turnirjev serije WTT. Ekonomski potencial takšnih turnirjev je zelo pomemben, v mestu po teniških nastopih ostane med 40.000 in 60.000 evrov. Številne občine so to prepoznale, to velja tudi za MO Koper,” je dejal direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič.

Gregor Krušič

direktor Tenis Slovenije

“Ekonomski potencial takšnih turnirjev je zelo pomemben, v mestu po teniških nastopih ostane med 40.000 in 60.000 evrov.”

“Ravno te dni mineva leto dni od zgodovinskega uspeha ženske teniške reprezentance, ki je v Kopru premagala Romunijo in se uvrstila na zaključni turnir pokala BJK. Lepo je biti znova v Kopru. Turnir je velika priložnost za slovenske igralke, mlajše se lahko spoznajo s profesionalnim tenisom. Vesel sem, da Mestna občina Koper podpira tenis,” je dodal kapetan ženske slovenske reprezentance Andrej Kraševec.


Najbolj brano