Ilka Štuhec in še nekateri slovenski smučarji bodo trenirali na Kaninu

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec in še nekateri drugi slovenski smučarji bodo predvidoma od naslednjega ponedeljka dalje trenirali na Kaninu. Kot zagotavljajo domačini, je pod Prestreljenikom veliko naravnega snega, pogoji za smuko pa so odlični.

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec in še nekateri drugi 
slovenski smučarji bodo predvidoma od naslednjega ponedeljka 
dalje trenirali na Kaninu.  Foto: Anze Malovrh/STA
Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec in še nekateri drugi slovenski smučarji bodo predvidoma od naslednjega ponedeljka dalje trenirali na Kaninu.  Foto: Anze Malovrh/STA

BOVEC > Trenerji moške in ženske reprezentance bodo na ogled razmer odšli v petek, treningi pa se bodo, če bodo vremenski pogoji to dovoljevali, začeli 19. maja, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. Dodali so, da bo na Kanin predvidoma odšla celotna ženska reprezentanca, glede moškega dela pa bo več jasno po ogledu terena in možnostih za kvalitetno vadbo.

Začetek poletne smučarske sezone bo občina Bovec predstavila v četrtek na novinarski konferenci. Na njej bodo sodelovali župan občine Bovec Valter Mlekuž, direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič, poslanec Danijel Krivec ter slovenski reprezentantki Ilka Štuhec in Meta Hrovat.

Drugače kot v ostalih gorskih središčih je na Kaninu. Na edinem slovenskem visokogorskem smučišču je namreč še vedno do tri metre naravnega snega in tudi danes tam sneži. Zato se, kot so povedali na Občini Bovec, ob začetku poletne sezone da tam še vedno smučati in tako bo vse dokler bo dovolj snega.

Z zagonom javnega potniškega prometa lahko že danes z obratovanjem ponovno začnejo tudi žičniške naprave za prevoz oseb. Na Mariborskem Pohorju je tako danes začela obratovati krožna kabinska žičnica. Zagon poletne sezone z različnimi aktivnostmi načrtujejo tudi v ostalih gorskih središčih.

Na Voglu nihalke še niso zagnali, saj morajo pred tem opraviti remont. Kot je pojasnila Aleksandra Fiorelli iz družbe Žičnice Vogel, zaradi epidemije še niso uspeli narediti rednega tehničnega pregleda. Ta je odvisen od tujih izvajalcev, zato so ga morali zaradi razmer z novim koronavirusom zamakniti. Upajo, da bodo z obratovanjem lahko začeli konec maja.

Na Krvavcu se glede zagona žičniških naprav in začetka poletne sezone še dogovarjajo. Razmišljajo, da bi morda krožno kabinsko žičnico zagnali ta četrtek in obratovali podaljšan konec tedna. So pa že minuli konec tedna odprli gostinsko ponudbo na Plaži Krvavec, do katere je bilo možno priti peš ali z vozilom po cesti iz vasi Grad. V kratkem napovedujejo tudi odprtje poletnega pustolovskega parka, kolesarskega parka in ostale produkte, ki jih ponuja poletni Krvavec.

Tudi na Veliki Planini, kjer prav tako še niso zagnali nihalke, je ta konec tedna že zaživela gostinska ponudba. Gostilna Zeleni rob bo odprta vsak teden od srede do nedelje, vendar le v času lepega vremena, saj postrežba v skladu s pravili za gostinske lokale poteka le na zunanji terasi. V veljavi so tudi ostali ukrepi, od razkuževanja rok do uporabe zaščitnih mask.

Na zagon poletnih aktivnosti se pripravljajo tudi v ostalih gorskih središčih, kjer so bili zimsko sezono primorani končati sredi marca. Tako denimo na Rogli za petek načrtujejo ponovno odprtje vrat terase picerije Planja in Poti med krošnjami. Predvidoma od sobote pa bo ponovno možen spust po adrenalinskem sankališču Zlodjevo.


Najbolj brano