Gen-I v izločil Bratislavo

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so včeraj napredovale iz kvalifikacij v glavni del evropskega pokala Challenge - med 32 najboljših ekip. V domači dvorani so tudi na povratni tekmi s 3:0 (tokrat po nizih 19,13,12) premagale Strabag iz Bratislave - sicer drugo ekipo srednjeevropske lige.

Za Slovakinje je bila nerešljiva uganka Lana Ščuka (17). Foto: Leo Caharija
Za Slovakinje je bila nerešljiva uganka Lana Ščuka (17). Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Primorke bodo v šestnajstini finala 29. novembra v Novi Gorici odigrale prvo tekmo s finsko Kangasalo. Pot do napredovanja so si dekleta trenerja Vasje Samca Lipicerja včeraj izborila nepričakovano gladko - že po uri in 13 minutah.

Igralka tekme je bila Lana Ščuka s 15 točkami, po sedem pa so jih zbrale Pia Blažič, kapetanka Tina Lipicer Samec in Tina Grudina. Prosta igralka Patrizia Zampedri je v obrambi igrala brez napak, pri organizaciji igre pa sta se uspešno izmenjavali Klara Perić (3 t.) in Zala Zbičajnik (1). Pomembno delo sta opravili tudi blokerki Nuša Ferlinc (2) in Mirta VelikonjaGrbac (5). Slovenke so po začetnih težavah zaigrale natančno na servisu, v bloku in obrambi, v napadu pa so z raznovrstnostjo razorožile Slovakinje.


Najbolj brano