Dončić za Dallas zbral 19 točk

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA premagali Chicago Bulls s 115:109 in zabeležili novo zmago. Vnovič je odlično zaigral slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je za Teksašane dosegel 19 točk, v statistiko pa vpisal tudi šest podaj, tri skoke in ukradeno žogo.

Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA
Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA

DALLAS > Vnovič je blestel DeAndre Jordan, ki je z 18 točkami in 16 skoki še na tretji tekmi dosegel dvojnega dvojčka. Nazadnje je to v dresu Dallasa uspelo Popeyu Jonesu leta 1994. Wesley Matthews je bil z 20 koši najbolj učinkovit pri zmagovalcih, za katere je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število košev.

Pri Chicagu je s 34 točkami izstopal Zach LaVine in še na tretji tekmi sezone dosegel več kot 30 točk. To je pred njim v dresu bikov uspelo le Michaelu Jordanu leta 1986 in Bobu Lovu leta 1971. Jabari Parker je bil z 20 točkami prav tako zelo razpoložen.

Dallas je tekmo v svojo korist odločil v zaključku tretje četrtine, ko je prevzel vodstvo, v uvodu zadnjega dela pa je razlika narasla na 10 točk in gostitelji prednosti niso več izpustili iz rok.

"Samo skušam čim bolje opraviti svoje delo. Ko Dennis, Wes, J.J. in Luka, ki gradijo našo igro, naredijo akcijo, skušam le dokončati to, kar nam je dala obramba," je po tekmi povedal prvi igralec srečanja Jordan.

Po prostem dnevu Dallas v sredo čaka gostovanje v Atlanti. V sredo pa bo zaigral tudi drugi Slovenec v ligi NBA Goran Dragić, ki bo z Miamijem gostil New York.

Tekmo dneva so v Los Angelesu odigrali domači Lakers in San Antonio Spurs. S 143:142 so se zmage v Staples centru veselili gostje iz Teksasa.

San Antonio je tekmo začel odlično in že po 12 minutah vodil s 40:26. Gostitelji se v uvodu niso znašli brez Brandona Ingrama in Rajona Rondoja, ki zaradi nedeljskega izgreda na tekmi s Houstonom in Chrisom Paulom, ne smeta igrati tri oziroma štiri tekme.

V nadaljevanju so se gostitelji le zbrali in občinstvo je videlo napet obračun. V končnici pa je vendarle vse kazalo na zmago San Antonia, ki je minuto in 10 sekund pred koncem vodil s 128:120, domači pa so odgovorili z delnim izidom 8:0 in izsilili podaljšek.

V dodatnem delu se je slika obrnila in Los Angeles je imel minuto pred koncem pri vodstvu s 142:136 zmago skorajda že zagotovljeno, gostje pa so s sedmimi zaporednimi točkami poskrbeli, da novi zvezdnik Los Angelesa LeBron James še kar čaka na prvo zmago.

Za San Antonio je LaMarcus Aldridge dosegel 37, DeMar DeRozan pa 32 točk. Odločilni koš na tekmi je sedem sekund pred koncem podaljška dal Patty Mills. Na nasprotni strani je z metom z razdalje poskušal še James, a je žoga za razliko od rednega dela, ko je izsilil podaljšek, tokrat zgrešila cilj, James pa pri doseženih 32 točkah, 14 podajah in osmih skokih. Kyle Kuzma je za jezernike dosegel 37 točk.

Že četrto zmago v novi sezoni je dosegel Toronto, ki je s 127:106 premagal Charlotte Hornets. V Milwaukeeju je blestel Giannis Antetokounmpo, ki je k zmagi proti New York Knicks prispeval 31 točk in 15 skokov.

Zmago so zabeležili tudi branilci naslova Golden State Warriors. Ti so s 123:103 ugnali Phoenix Suns in se oddolžili za poraz proti Denverju. Stephen Curry je izstopal z 29 točkami.

Ostali izidi: Toronto Raptors - Charlotte Hornets 127:106, Boston Celtics - Orlando Magic 90:93, Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 101:91, Utah Jazz - Memphis Grizzlies 84:92 in Portland Trail Blazers - Washington Wizards 124:125.


Najbolj brano