Damir Milinović, trener članskega tretjeligaša FC Koper

Koprski kozlički so sredi minulega tedna po zmagi nad Nafto napredovali med osem najboljših v slovenskem pokalu. Eden od akterjev pokalnega uspeha je trener Damir Milinović. Nekdanji občasni hrvaški reprezentant in član Rijeke, Dinama iz Zagreba in nemškega Bochuma je pred letom dni sprejel trenersko vlogo v Kopru in nalogo, da primorski klub vrne med prvokategornike.

Damir Milinović Foto: Zdravko Primožič/FPA
Damir Milinović Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Medtem ko ljubitelji nogometa v Istri bolj poredko obiskujejo tekme Kopra v tretji SNL zahod, jih je bilo za odtenek več na pokalnem obračunu z Nafto. Čeprav niso ravno uživali v lepoti nogometne igre, pa so lahko ob koncu tekme pozdravili napredovanje tretjeligaša med osem najboljših. Kot pravi 45-letni hrvaški strateg Damir Milinović, se tu ne mislijo ustaviti. Četudi bi morebitni četrtfinalni obračun z Mariborom, Olimpijo ali Domžalami na Bonifiko zanesljivo privabil večje število gledalcev, si Milinović tega še ne želi.

Po zmagi nad Nafto ste med četrtfinalisti pokalnega tekmovanja. Kako pomembna je ta zmaga za vas in za ekipo?

“Tekma je bila precej zahtevna. Nafta je bila favorit, mi pa smo na igrišču uresničili to, kar smo se dogovorili. Gre za velik uspeh. Če je moj podatek točen, tretjeligaša že več let ni bilo med četrtfinalisti v pokalu. Nam je to uspelo, a se tu ne mislimo ustaviti.”

Po tekmi ste se odkrito veselili. V slačilnici ste skupaj z igralci tudi prepevali.

“Odkar sem v Kopru, si želim iz ekipe ustvariti eno veliko klapo. Brez dobrega ozračja ni niti uspehov. Omenili ste pesem … Ravno ta kaže, da vse, kar delamo, počnemo z zadovoljstvom in jasnim ciljem. Ta pa je, da napredujemo v drugo SNL in se čim dlje zadržimo tudi v pokalu.”

Uvrstili ste se med najboljšo osmerico in povsem možno je, da boste že v četrtfinalu igrali z Mariborom ali Olimpijo.

Imamo velike želje in ambicije. Predvsem pa kakovostno ekipo, ki jo sestavljajo igralci, ki smo jih skrbno izbirali, da bi ustvarili uspešno ekipo. V pokalu lahko naredimo veliko, a si v četrtfinalu še ne želim Maribora, Olimpije ali Domžal. Z vsemi ostalimi pa lahko igramo. Zmaga proti Nafti nam daje še veliko spodbud in motivacije. Fantom vedno govorim, da morajo zaupati v svoje sposobnosti. Če jim bo to uspelo, bodo tudi uspehi veliko bliže.”

Kljub napredovanju v pokalu, mora prvenstvo ostati glavni cilj. Želite najprej v drugo SNL, nato pa še stopničko više. V tretji SNL zahod poznate samo zmage, a ključne in prave tekme pridejo šele ob koncu sezone v kvalifikacijah. Tam pa se lahko zgodi marsikaj.

“Res je, lahko smo vso sezono neporaženi in prvi, potem nam v kvalifikacijah spodrsne in vse pade v vodo. Predvsem zato bomo v zimskem prestopnem roku poiskali še nekaj novih nogometašev. Veliko igralcev si želi priti v Koper, saj vedo, kakšne razmere za delo imamo. Naredili bomo vse, da bo Bonifika že v naslednji sezoni gostila tekme druge SNL.”


Najbolj brano