Pršo je bil to pot usoden za Tolmince

Biljenski nogometaši so v Tolminu dobili pomemben primorski obračun spodnjega dela lestvice druge lige ter naredili velik korak k brezskrbnemu obstanku. Gostitelje pa čaka po četrtem porazu v spomladanskem delu sezone še kar nekaj (po)trpljenja na poti do cilja.

Primorski obračun 22. kroga druge slovenske nogometne lige je 
pripadel  Biljencem, ki so v Tolminu zmagali z 2:0 (1:0).  Foto: Aleš Sorta
Primorski obračun 22. kroga druge slovenske nogometne lige je pripadel Biljencem, ki so v Tolminu zmagali z 2:0 (1:0).  Foto: Aleš Sorta

TOLMIN > Glavna vloga v dvoboju ekip, ki v koledarskem letu 2024 do 22. kroga še nista okusili slasti zmage, je pripadla Luki Pršu. Priimek je seveda znan, dobro so si ga zapomnili tudi privrženci slovenske reprezentance, ki je izgubila dodatne kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2004. Mož odločitve je bil Dado Pršo, ki je za Bežigradom osrečil Hrvate. Luka Pršo je Miladinov nečak, rodil se je v Avstraliji, pred zimskim prihodom v Bilje pa je jeseni igral v Slovenski Bistrici.

Drugo slovensko ligo je 22-letni vezist torej že dodobra spoznal, čeprav do sobote ni pustil vidnejšega pečata. V Tolminu pa je Pršo imel ključni vlogi pri enajstmetrovkah, iz katerih sta padla oba zadetka. Prva najstrožja kazen tik pred odmorom je bila nemara prelomna, saj je bilo na zahtevnem igrišču, ki ni dopuščalo kombinatorike, moč predvideti, da bo vodilni zadetek odločil zmagovalca. Tako je tudi bilo, čeprav niti počasni posnetek spornega trenutka ni mogel razbliniti vseh dvomov, ali je delilec pravice Mateo Tozan ravnal prav.

Morda je imel stranski sodnik celo boljši vpogled ob trku z glavama Janija Šturma in Prša, po katerem je nogometaš Bilj obležal za nekaj minut na zelenici. Sprva se je zdelo, da bo moral celo v reševalno vozilo, a se je po nudenju prve pomoči vrnil na igrišče za kratek sodnikov dodatek. Dodatno razburjenje pri domačih privržencih pa je sprožila odločitev glavnega sodnika, ki je poslal nogometaše obeh ekip v slačilnico na odmor, ravno ko so so gostitelji pletli akcijo pred biljenskim kazenskim prostorom.

Sicer pa tekma pred sporno enajstmetrovko, ki jo je unovčil Nejc Doplihar, ni postregla z igralnimi presežki. Zavoljo okoliščin je bilo nemalo dolgih žog, še več pa trdih dvobojev med obema kazenskima prostoroma. Priložnosti je bilo le za vzorec, v prvem polčasu velja tako poleg prekinitev omeniti še strel Nejca Močnika, ki pa ga je v svojem prvem nastopu v dresu Bilj ustavil vratar Rok Bržan. Po odmoru je domača klop aktivirala sveže moči, pri čemer je sprva opozoril nase Vito Čilić. Na drugi strani pa je tudi Nermin Bijelonja dal vedeti, da bi lahko v bližnji prihodnosti prinesel težo biljenskemu napadu.

V končnici drugega polčasa je po še eni dolgi žogi in ponesrečenem posredovanju domačega kapetana Bineta Kavčiča v navezi z vratarjem Lucasom Erjavškom največ spretnosti v kazenskem prostoru znova pokazal Pršo, ki je izsilil enajstmetrovko in jo sam tudi izkoristil ter postavil končni izid tekme.

TKK Tolmin : Vitanest Bilje 0:2 (0:1)

Športni park Brajda gledalcev 200, sodnik Tozan (Škofije) 6. Strelca - 0:1 Doplihar (45, 11 m), 0:2 Pršo (84, 11 m).

TKK Tolmin: Erjavšek 6, Šturm 6 (od 46. Kumer 6), Marsenić 6, Močnik 6,5 (od 73. Kujović -), Kavčič 6, D. Perše 6 (od 73. Rutar -), Prodanović 6, Simic 6, Skrbin 6, M. Perše 6 (od 46. Čilić 6,5), Frelih 6,5 (od 63. Kerrebijn 6). Trener: Sanel Konjević.

Vitanest Bilje: Bržan 6,5, Cipi 6, Pršo 7 (od 89. Bizjak Batistič -), Doplihar 6,5, Trivunović 6 (od 65. Bijelonja 6,5), Slavec 6,5, Župan 6, Koštić 6 (od 65. Koron 6), Žejen 6,5, Marinič 6 (od 89. Perko -), Gomizelj 6. Trener: Jani Šturm.

Rumeni kartoni: M. Perše, Šturm; Marsenić; Cipi, Žejen.


Najbolj brano