Pripravili bodo teren za vgradnjo zank za štetje prometa

Na glavnem krožišču pri koprski tržnici, na Piranski cesti, se bodo ta teden lotili gradbenih del, ki so priprava na vgradnjo induktivnih zank in druge opreme za štetje prometa. Zapore niso predvidene, promet bo začasno potekal po enem voznem pasu.

Na glavnem krožišču pri koprski tržnici se bodo jutri  lotili 
gradbenih del, ki so priprava na vgradnjo induktivnih zank in 
druge opreme za štetje prometa. Foto: Nives Krebelj
Na glavnem krožišču pri koprski tržnici se bodo jutri lotili gradbenih del, ki so priprava na vgradnjo induktivnih zank in druge opreme za štetje prometa. Foto: Nives Krebelj

KOPER > Delavci postojnskega gradbenega podjetja Komus bodo v krožišču delali od jutri zjutraj do petka. To podjetje je podobna gradbena dela (priprava terena) opravilo na nekaterih drugih lokacijah po Kopru. In sicer na turbo krožišču na Ljubljanski cesti in krožišču pri Porscheju Koper ter obeh podvozih pod hitro cesto (Slavček in Ulica 15. maja), kjer namerava občina v drugi fazi vgraditi induktivne zanke za štetje prometa. Vgradili jih bodo tudi na vhod in izhod na parkirišči pri stadionu Bonifika in za barko.

Poleg tega je, pravijo v občinski upravi, vse pripravljeno za postavitev treh elektronskih informativnih tabel, ki bodo ob glavnih mestnih vpadnicah – pred turbo krožiščem na Ljubljanski cesti, pred krožiščem pri Porscheju Koper in ob olimpijskem bazenu – voznike obveščale o zasedenosti na nekaterih javnih parkiriščih.

V okviru projekta bo občina postavila še tri table z informacijami o prihodih avtobusov primestnih linij, in sicer na avtobusnih postajališčih Za tržnico, Pri banki in sv. Ani.

Druga faza se bo začela predvidoma sredi septembra. Izvajalo jo bo podjetje Robotina, izbrano prek javnega razpisa Mestne občine Koper za dobavo opreme in vzpostavitev elektronskega informativnega in nadzornega sistema. Občina je za projekt namenila 129.954,40 evra, pri čemer prihaja 110.461,24 evra iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, iz projekta SUMPORT, sofinanciranega v okviru transnacionalnega teritorialnega sodelovanja Programa Mediteran 2014-2020. Dodatnih 31.267,84 evra je občina odštela še za gradbena dela.

Sistem štetja prometa bodo posodobili tudi s podatki Marjetice Koper, dokončno naj bi začel delovati prihodnje leto. Do konca decembra bo deloval poskusno, zato se utegne zgoditi, da nekateri podatki ne bodo delovali pravilno.


Najbolj brano