Na črpalki že dolgo ni bencina

Ljudje se pritožujejo, da na Petrolovem servisu v Šempasu že več kot tri mesece ni možno točiti bencina. Na Petrolu pojasnjujejo, da se je pokvarila črpalka in da se je popravilo zavleklo, ker je dobava rezervnih delov otežena.

Kdor se ustavi na črpalki v Šempasu, da bi natočil bencin, ga čaka  
presenečenje. Lahko natoči dizel, bencina pa ne.  Foto: Leo Caharija
Kdor se ustavi na črpalki v Šempasu, da bi natočil bencin, ga čaka presenečenje. Lahko natoči dizel, bencina pa ne.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPAS > Dobro obiskani mali bencinski servis v Šempasu je konec marca ostal brez bencina, ker se je pokvarila črpalka. Ker so takrat veljale omejitve gibanja zavoljo epidemije, so ljudje pomanjkanje občutili šele kasneje. Kot je povedala predsednica KS Šempas Barbara Kante, je servis dobrodošel “tudi za potrebe kmetov, ki tu točijo gorivo za kmetijske stroje in orodja, kot so kosilnice, motorne žage in podobno.” Servis je prikladen za ljudi iz okoliških vasi, ki niso tako majhne.

Ljudje so po določenem času začeli negodovati, pri Petrolu je po besedah Kantetove najprej posredoval najemnik servisa in v maju še KS. Kot je povedala Kantetova, so na Petrolu z več stvarmi opravičevali, zakaj še ni popravila, maja pa so napovedali, da bodo okvaro odpravili v mesecu dni. A je še niso. Kot so povedali se je postopek zavlekel zaradi epidemije. “Žal nam v doglednem času ni uspelo dobiti nadomestnih delov, saj je med drugim naš dobavitelj plaščev prenehal z izdelovanjem,” so pojasnili. Dobili so novega, “dobava zelo specifičnih delov je v teku, vendar je ta zaradi trenutne situacije, vezane na covid-19, še vedno otežena,” so dodali in napovedali, da bodo črpalko popravili takoj, ko dobijo nadomestne dele.


Najbolj brano