Vipavka med najbolj perspektivnimi

Ameriška gospodarska zbornica Slovenije je že sedmo leto organizirala tako imenovani program AmCham Young Professionals, ki je posvečen detektiranju obetavnih poslovnežev med 26. in 36. letom. S svojim optimizmom in perspektivnim poslovnim pogledom je najbolj prepričala Vipavka Deana Jezeršek.

Deana Jezeršek
Deana Jezeršek 

LJUBLJANA > “To je priznanje za celotno sedmo generacijo mladih podjetnikov, ki so bili vključeni v program AmCham Young Professionals, s katero sem se zelo dobro ujela. Sicer pa mi to pomeni potrditev, da delam dobro in da sem na pravi poti,” je povedala 34-letna Deana Jezeršek, ki že od svojih študentskih časov živi v Ljubljani, leta 2012 pa je začela postavljati na noge jezikovno agencijo Languagesitter, s katero želi spremeniti koncept jezikovnega izobraževanja.

Od 130 prijavljenih do petih superfinalistov

V letošnji program je bilo vključenih 130 posameznikov, zaposlenih v podjetjih, ki so vključeni v Ameriško gospodarsko zbornico Slovenije. “Enkrat do dvakrat mesečno smo obiskovali različna izobraževanja s področja marketinga, vodenja, javnega nastopanja, nato so izbrali 37 posameznikov, ki so skozi te izobraževalne dogodke najbolj izstopali,” razlaga Jezerškova in dodaja, da je zatem sledilo pisanje inovativne predstavitve sebe in svojega dela. Skozi to “sito” se je nato prebilo deset finalistov. “Na koncu pa nas je še čakal tako imenovani speed dating s številnimi direktorji uveljavljenih podjetij, ki so nato izbrali pet superfinalistov,” pravi Jezerškova.

Finalna peterica - Deana Jezeršek, Tadej Jančar (Steklarna Hrastnik), Sandra Kecman (Bisnode), Maša Madon (Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete) in Gašper Hren (Danfoss Trata) - pa se je udeležila torkovega zaključnega dogodka v ljubljanskem Lutkovnem gledališču, kjer so se potegovali za naziv AmCham Top Potential of the Year 2017. Ta naziv je osvojil tisti superfinalist, ki je na zaključni prireditvi dobil najboljšo oceno. Ta je sestavljena iz medsebojne ocene, ki si jo podelijo superfinalisti, iz ocene komisije in iz ocene občinstva na prireditvi.

Kip bi razkosala na več delov

In na zaključni prireditvi je najbolj blestela prav mlada Primorka, ki je mlada mamica dveh hčerk. Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, ki je delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, pa je dejala, da bi kip, ki ga je dobila, najraje razkosala na več kosov.

En del bi dala svoji sedmi generaciji, drugi del družini, ki jo vedno spodbuja in ji nudi varno zavetje, tretji del pa bi namenila ekipi podjetja LanguageSitter z Martom D. Buhom na čelu, s katerim sta skupaj ustvarila podjetje, ki pri poučevanju jezikov stavi na fleksibilnost. “Našim strankam se prilagajamo glede časa, lokacije izobraževanja, predvsem pa poučujemo izključno vsebine, ki so za posameznika relevantne in so mu zanimive. Učenje jezika se dogaja v družbi osebnega jezikovnega trenerja, ki posameznika pripelje do želenega jezikovnega cilja.. Posnemanje šolskega sistema pri nas ne pride v poštev,” sklene Jezerškova.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano