Bob leta 2015 Boscarolu

“Slovenci lažje oproščamo lopovščino kot pa uspeh, morda tudi zaradi tega, ker imamo nekaj tihotapskega v genih od Martina Krpana naprej. Dejstvo pa je, da Slovenci oprostijo vse, le uspeha ne!” Ta izjava podjetnika Iva Boscarola je Večerov Bob leta 2015.

 “Slovenci lažje oproščamo lopovščino kot pa uspeh, morda 
tudi zaradi tega, ker imamo nekaj tihotapskega v genih od 
Martina Krpana naprej. Dejstvo pa je, da Slovenci oprostijo 
vse, le uspeha ne!,” je izjavil Ivo Boscarol. Foto: Leo Caharija
“Slovenci lažje oproščamo lopovščino kot pa uspeh, morda tudi zaradi tega, ker imamo nekaj tihotapskega v genih od Martina Krpana naprej. Dejstvo pa je, da Slovenci oprostijo vse, le uspeha ne!,” je izjavil Ivo Boscarol. Foto: Leo Caharija

MARIBOR > Včeraj so Bob leta 2015 slovesno razglasili v mariborskem gledališču. Izbor Boba leta - po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v Večeru - je potekal že 17. leto zapored.

Med nominiranci za letošnjo nagrado so bili med drugim tudi pater Karel Gržan z izjavo: “V nebesih ne bodo samo naši. Ker če bi bili, bi pa res bil dolgcajt.” Direktor strateškega načrtovanja pri Svetu Evrope Matjaž Gruden, ki je dejal, da “so ljudje pri nas, ki so na robu in nimajo za zajtrk, ter begunci žrtve istega zloma solidarnosti in človeškosti”. Podjetnik in publicist Marko Radmilovič z izjavo: “Učili so nas o Evropi državljanov, bajali o enotnosti v različnosti, a begunska kriza je pokazala, da je Evropa zgolj nadnacionalna soseska prestrašenih birokratov.” In boksar Dejan Zavec z izjavo: “Saj kdo reče, njemu je lahko, ko pa je rojen za to. Toda razliko dela volja, delo premaga vsak talent.”

Ob njih so se med nominiranci znašli še zdravnik Andrej Trampuž (“Zdravi vsakega bolnika, kot da je tvoj družinski član. Tako enostavno je vzpostaviti vrhunski zdravstveni sistem.”), publicistka Manca Košir (“V domu starostnikov se človek ne meri po tem, koliko je bogat ali slaven, marveč koliko ima obiskov.”), pisatelj Tone Partljič (“Leta 1941 je okupator prišel s puškami, zdaj pa z bančnimi posojili.”), kulturnik in filozof Franci Pivec (“Večji problem od praznine v blagajnah je praznina v glavah.”) ter transspolna oseba Katja Zgoznik (“Če nisi zadovoljen sam s seboj, te nobena tableta ne pozdravi.”).

Od leta 1999, odkar Večer pripravlja akcijo Bob leta, je zmagovalne izjave podalo še 16 Slovencev, med njimi nekateri javnosti zelo znani iz sveta umetnosti, kot so Vlado Kreslin, Polde Bibič, Matjaž Javšnik ali Peter Boštjančič, pa tudi iz sveta politika in družbe, kot so Janez Janša, Franc Rode ali Ciril Ribičič. Zadnja leta so nagrade večinoma prejemali ljudje, ki sicer niso del javnega življenja, so pa opozarjali na vse večjo socialno stisko v Sloveniji.

Slovesne razglasitve Boba leta 2015 v mariborskem gledališču se je udeležila vrsta znanih osebnosti, program je že šestič zapored povezoval gledališki in filmski igralec ter stand up komik Tadej Toš, prireditev pa je neposredno prenašala nacionalna televizija.

STA


Najbolj brano