Streljanje in balkanizacija Portoroža

V Portorožu se sliši vedno manj slovenske glasbe. Tudi hoteli in lokali so prešli v last novih lastnikov z Balkana. Ta turistični kraj se vse bolj balkanizira, kjer lokali z lastniki po poreklu iz bivše jugo države privabljajo ob koncu tedna z balkanskim melos glasbe obiskovalce v svoje lokale v centru mesta. Ta glasba pritegne v naš turistični kraj tudi pripadnike sumljivega porekla. Na to opozarja nedavni strelski obračun pred lokalom sredi Portoroža.

Portorož s svojo ponudbo ni več kot nekoč donosna mondena turistična destinacija, ki je privabljala goste z višjo kupno močjo in daljšo dobo bivanja iz vse Evrope.

Hotelske goste iz EU v Portorožu zanima naša lokalna avtentična glasba, melos balkanske glasbe jih NE zanima, gosti iz Balkanskih držav pa za večdnevno bivanje v Portorožu nimajo kupne moči.

P.S: Slovenski politiki so se še pred 24 leti hvalili, da so poznavalci bivših jugo republik in da je Republika Slovenija in slovenska obala (Slowenien Kuestenland) s Portorožem most iz srednje EU do balkanskih držav JV Evrope. Sedaj pa na razprodajah kupci z Balkana kupujejo poceni hotele v Portorožu.

JANEZ STERLE


Pišite nam


Najbolj brano