Razkošno in prikupno o pogumu

Glasbeno pravljico Peter in volk je Prokofjev napisal leta 1936. A če sodimo po navdušenju, ki ga je minule dni požela koprodukcija Opere in Baleta SNG Maribor in koprskega teatra, je zgodba o pogumnem Petru, ki s pomočjo ptičice ulovi strašljivega volka, še vedno zanimiva in privlačna.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Od minule sobote, ko so v Kopru baletno pravljico premierno predstavili, si jo je do včerajšnje sklepne uprizoritve ogledalo na stotine otrok.

Pod okriljem festivala gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku, ki se te dni izteka, je na koprskem odru živela še ves teden, tudi po večkrat na dan, da so si jo lahko ogledali učenci mnogih primorskih šol. Zgodbo, ki jo pomembno zaznamujeta dečkova pogum in iznajdljivost, pripovedujejo tako glasba, tokrat v izvedbi pihalnega kvinteta, plesna koreografija, ki je delo koreografa Gaja Žmavca in pripovedovalec Gorazd Žilavec. Uprizoritev pod taktirko režiserke Katje Pegan diha kot prepričljiva celota, ki tudi z bogato kostumografijo v Istro prinaša nadvse dobrodošel razkošni pridih baletno-glasbenih predstav, kakršnega imajo tamkajšnji otroci le redko možnost zaužiti.


Najbolj brano