Nagrada mercury britanskim rockerjem Wolf Alice

Nagrado mercury za najboljši album, vredno 25.000 britanskih funtov, je v četrtek zvečer prejela britanska alternativna rock skupina Wolf Alice za svoj drugi studijski izdelek Visions of a Life. Zasedba je zmagala v močni konkurenci, premagala je tako skupino Arctic Monkeys kot Noela Gallagherja.

Nagrado mercury za najboljši album, vredno 25.000 britanskih 
funtov, je v četrtek zvečer prejela britanska alternativna rock 
skupina Wolf Alice za svoj drugi studijski izdelek Visions of a 
Life. Foto: Vir: Wikipedia
Nagrado mercury za najboljši album, vredno 25.000 britanskih funtov, je v četrtek zvečer prejela britanska alternativna rock skupina Wolf Alice za svoj drugi studijski izdelek Visions of a Life. Foto: Vir: Wikipedia

LONDON > "Ogromno mi pomeni, da lahko nagrado prevzamem s svojimi tremi najboljšimi prijatelji," je ob prevzemu nagrade v londonski dvorani Apollo dejala Ellie Rowsell, 26-letna pevka štiričlanske skupine iz severnega Londona, ki je bila za nagrado mercury nominirana že za debitanski album My Love is Cool iz leta 2015.

Med preteklimi prejemniki nagrade mercury so med drugimi skupine Primal Scream, Franz Ferdinand in The xx ter glasbenica PJ Harvey in raper Skepta. Nagrado mercury je letos prvič po šestih letih dobila rock skupina.

Po prevzemu nagrade so Wolf Alice odigrali skladbo z zmagovalnega albuma Don't Delete the Kisses. Podelitev nagrade v Londonu pa so zaznamovali tudi nastopi Florence + The Machine, Sons of Kemet, Lily Allen in Nadine Shah. Slednja je po navedbah BBC ukradla pozornost s svojo čustveno izvedbo pesmi Out The Way z albuma Holiday Destination, ki je bil prav tako nominiran, na njem pa pevka pakistanskih in norveških korenin podaja svoje izkušnje imigrantke in odnos Velike Britanije do beguncev.

Nagrado, namenjeno britanskemu ali irskemu glasbeniku za najboljši album, so prvič podelili leta 1992. Lani jo je prejel londonski glasbenik Sampha za svoj debitantski album Process.


Najbolj brano