Med obletnicami in novostmi

V šestem letu Goriških literarnih prepletanj so svoje misli in dela prepletali številni literarni ustvarjalci. K bralcem je prek niza dogodkov našlo pot več novih del domačih piscev, udeleženci srečanj pa so se posvetili tudi razmisleku o letošnjih literarnih obletnicah.

Predstavitev pravljice Tanje Badalič v Goriški knjižnici Franceta 
Bevka je pritegnila precej pozornosti. 

 Foto: Jernej Skrt
Predstavitev pravljice Tanje Badalič v Goriški knjižnici Franceta Bevka je pritegnila precej pozornosti.  Foto: Jernej Skrt

NOVA GORICA > V organizaciji Zveze kulturnih društev Nova Gorica in s sodelovanjem institucij in društev, novogoriške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica, Goriškega literarnega kluba Govorica in drugih so predstavili knjižne novosti in razmišljali ob obletnicah letošnjega leta.

Svojo prvo pesniško zbirko Sanje o granatnem jabolku je predstavila Polona Campolunghi Pegan, srečanje na Gradišču in v Solkanu so goriški ustvarjalci posvetili Ivanu Cankarju, patru Stanislavu Škrabcu in Klementu Jugu, prav tako je novo pesniško zbirko Prižigam luč na oknu svojega navdiha predstavil Miran Rustja. V Tednu ljubiteljske kulture so literarno srečanje oblikovale ustvarjalke literarne skupine Kulturnega društva Slavec Solkan.

Literarna prepletanja so se letos ustavila tudi v Trgovskem domu v Gorici, kjer sta organizacijske moči združili ZKD Nova Gorica in Zveza slovenskih kulturnih društev Gorica. Svoja dela so prebirali člani Goriškega literarnega kluba Govorica Marija Mercina, Darinka Kozinc, Milan Petek Levokov in Miran Rustja. Mesečna literarna srečanja je prejšnji torek sklenila predstavitev knjižne novosti za otroke, pravljice Jazburček in njegovo zeleno poslanstvo avtorice Tanje Badalič.

Spodbujati literarno ustvarjalnost, branje, predstavljati knjižne novosti in se družiti ob slovenski knjigi - vse to ostaja poslanstvo literarnih prepletanj tudi v prihodnje.


Najbolj brano