Pogrešanega gobarja iščejo že deveti dan

Policisti, vodniki s psi, gasilci in domačini so se danes v okolici Vojskega že deveti dan trudili najti gobarja iz Krmina, za katerim se je izgubila vsaka sled. Pogrešanega so iskali tudi z dronom, vendar brez uspeha. Iskalo ga je 45 ljudi.

Iskanje pogrešanega Italijana poteka na zelo zahtevnem  območju  
v  okolici Vojskega, kjer je   precej nevarnosti za vse udeležence v 
iskalni akciji. Foto: PU Nova Gorica
Iskanje pogrešanega Italijana poteka na zelo zahtevnem območju v okolici Vojskega, kjer je precej nevarnosti za vse udeležence v iskalni akciji. Foto: PU Nova Gorica

VOJSKO > Pogrešanega 75-letnega Elia Marinija, ki je dobro poznal zahteven teren v okolici Idrije in Vojskega in je pred devetimi dnevi povabil prijatelja na gobe, je danes iskalo 45 ljudi; poleg idrijskih policistov še policisti posebne enote novogoriške uprave, vodnik s psom z oddelka za šolanje policijskih psov z Gmajnice pri Ljubljani, gasilci z Vojskega in nekaj domačinov.

Pogrešanega še niso našli, iskalno akcijo bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Pogrešani je izginil 11. septembra, ko je s kolegoma iskal gobe na strmem in zahtevnem terenu pod Vojskim. Razkropili so se vsak na svojo stran. Prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do avtomobila in ker njunega prijatelja ni bilo, sta ga poklicala po telefonu. Povedal jima je, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval, da ga bolijo rebra in da ne more hoditi. Izgubil naj bi tudi orientacijo in naj ne bi vedel natančno, kje je.

Prijatelja sta poklicala na pomoč, pogrešani Marini pa se kasneje ni več oglasil na telefon. Po izginotju so v okolici Vojskega organizirali že več velikih iskalnih akcij, v katerih so sodelovali policisti, gasilci, gorski reševalci, vodniki s psi in domačini, vendar gobarja niso našli. Iskali so ga tudi z brezpilotnim policijskim letalom, vendar prav tako brez uspeha.

Na novogoriški policijski upravi poudarjajo, da so grape in gozdne rebri pod Vojskim izredno zahtevne in skoraj neprehodne, zato morajo tudi reševalci med iskanjem v prvi vrsti paziti nase. Na tem območju je tudi nekaj nevarnih brezen. Pogrešanega so začeli iskati že prvi dan, nato pa nadaljevali z iskalno akcijo. Na Vojsko so prišli tudi svojci pogrešanega. Čeprav je malo upanja, da ga bodo našli živega, bo policija še naprej organizirala iskalne akcije.


Najbolj brano