Srebro v Črni Vrh

Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX je na svečanosti v Ljubljani podelil priznanja najboljšim posameznikom in klubom v letošnjih slovenskih tekmovanjih. V konkurenci klubov je v krosu na vrhu kamniški Calcit, takoj za njim pa MBK SportR.si iz Črnega Vrha nad Idrijo.

Mladinci iz Črnega Vrha (prva z leve Miha Klemenčič in Matjaž 
Lozar) so v slovenskem krosu razred zase.

 Foto: Igor Mušič
Mladinci iz Črnega Vrha (prva z leve Miha Klemenčič in Matjaž Lozar) so v slovenskem krosu razred zase.  Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Na slovesnem zaključku sezone, ki ga je odbor za gorsko kolesarstvo in BMX pri Kolesarski zvezi Slovenije priredil v ljubljanskem Koloseju, se je po številu podeljenih priznanj kmalu pokazalo, da je Primorska za Gorenjsko druga najmočneje razvita pokrajina v slovenskem gorskem kolesarstvu.

Primorska je kakovostno zastopana v vseh disciplinah - tudi v novem dvoboju B4X, kjer blesti ekipa ajdovskega Črnega trna, ki je izvrstna tudi v BMX-U.

Najboljši Primorci slovenskega pokala v otroških kategorijah, B4X, U-7 2. Nino Bratož; U-9: 1. Nik Prek; U-11: 3. Andraž Koren; U-13: 1. Tim Rovtar; BMX, U-8: 1. Prek; U-12: 1. Rovtar (vsi Črn trn Ajdovščina); kros, U-7: 1. Lan Rupnik; U - 11: 1. Eva Terpin in Jernej Rudolf; U-13 - 2. Ivana Klemenčič in Tine Terpin (vsi SportR.si Črni Vrh); U-15: 1. Nuša Moroz (Sloga 1902 Idrija) in Jure Rus (SportR.si).

Najuglednejša disciplina, ki sestavlja tudi spored olimpijskih iger, je seveda kros z olimpijko in nekdanjo evropsko prvakinjo, Primorko Tanjo Žakelj na čelu (Unior Tools). Pri ženskah žal v državi nima pravih naslednic, pri moških pa bo čez nekaj let morda drugače. Kar trije mladinci MBK Kluba SportR.si iz Črnega Vrha, ki jih vodi Matjaž Budin, so namreč zasedli najvišje zmagovalne stopničke po točkah med slovenskimi vrstniki. To so Miha Klemenčič, Matjaž Lozar in Matevž Govekar. Med mlajšimi mladinci je drugi Jakob Klemenčič.

Pri članih je bil v dvoboju B4X drugi v skupnem seštevku Jani Volk. Med mladinci sta najboljša v Sloveniji Rok Bajc in Naja Stipanič, med kadeti pa je drugi dirkač sezone Matej Koren. V BMX je med člani drugo mesto zasedel Žan Godina, ekipno pa je bil Črn trn drugi.

V spustu je vzhajajoča zvezda absolutne mednarodne scene članica Črnega trna Monika Hrastnik. Najboljša Slovenka je bila sedma na svetovnem prvenstvu. Med moškimi je drugi v slovenskem točkovanju njen klubski kolega Miran Vauh. Med kadeti je razred zase Marko Niemiz iz Avč (KD Rajd Ljubljana). ŠKTD Avče so za Rajdom ocenili kot drugi najboljši klub slovenskega spusta. Pedal Cerkno je prejel nagrado za najbolje organizirano tekmo spustaške sezone. IM


Najbolj brano