V Kopru bodo razmislili o morebitnem vstopu v ligo prvakov

Po bankrotu danskega rokometnega kluba iz Koebenhavna je nastalo vrzel v skupini C lige prvakov za sezono 2012/13 zapolnil danski Bjeringebrö-Silkeborg, Evropska rokometna zveza (EHF) pa se je odločila, da koprski Cimos povabi na kvalifikacijski turnir za morebiten nastop v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Bodo Koprčani vendarle dočakali ligo prvakov? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bodo Koprčani vendarle dočakali ligo prvakov? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> "Evropska rokometna zveza bo v Koper poslala uradno vabilo za udeležbo na turnirju povabljencev za nastop v ligi prvakov, čeprav nas je junija izločila. V Kopru bomo najprej počakali na uradno vabilo, potem pa bomo razmislili in sprejeli odločitev, ki bo za klub najbolj koristna," so danes zapisali na spletni strani RK Cimos Koper.

Evropska rokometna zveza je koprski ekipi na kongresu v Monte Carlu onemogočila nastop na septembrskem kvalifikacijskem turnirju povabljencev v Franciji. Na omenjeni turnir je povabila domači St. Raphael, HSV Hamburg, Wislo iz Plocka in Bjeringebrö-Silkeborg, po uvrstitvi danske ekipe v skupino C, kjer bodo poleg velenjskega Gorenja nastopili še Vive Targi Kielce, Chambery, Sankt Peterburg ter zmagovalec kvalifikacijskega turnirja (Metalurg, Haslum, Dinamo Poltava in Alpha) pa naknadno še Cimos iz Kopra.

Če se bo koprska ekipa odločila za nastop na tem turnirju, potem bo v primeru končne zmage igrala v skupini A, kjer so Čehovski medvedi, Flensburg-Handewitt, Montpellier, Reale Ademar Leon in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja (Sloga Doboj, Partizan, Porto, Lovćen). V primeru, da povabilo zavrne, pa se bo v drugem predkrogu kvalifikacij za novi pokal EHF pomerila z Borcem iz Banjaluke ali kosovsko Beso Famiglio.

STA


Najbolj brano