Sedem sekund je izginilo

Izolski rokometaši so na parketu sicer dosegli drugo zmago v tej sezoni, a bo o njej najbrž odločal še kakšen administrativni organ. Gostje iz Krškega, ki naj bi bili glavni kandidati za izpad iz lige, so se pritoževali zaradi čudnega upravljanja z igralnim časom v zadnjih sekundah dvoboja, ko se je odločal zmagovalec. Istrabenz plini Izola : Krško25:24 (15:14).

Organizacijo izolskih napadov je v svojih rokah držal  Žiga Smolnik (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Organizacijo izolskih napadov je v svojih rokah držal Žiga Smolnik (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA> Minuto pred koncem je bil izid izenačen. Kazalo je, da bodo zadnji napad imeli gostje, a je Nejc Cehte, brat bolj znanega Klemna, zadel le vratnico. Na semaforju je bilo še 13 sekund in domači so zahtevali minuto odmora. Po njej so hitro podali žogo krožnemu napadalcu Juretu Jelovčanu. Krčani so ga zgrabili z vseh strani, tudi iz šestmetrskega prostora, in sodnika sta dosodila najstrožjo kazen, ki jo je Nikola Kojić izkoristil. Ura na zidu je kazala sedem sekund do konca. Minuto odmora so vzeli gostje. Ko se je iztekla, pa je bila naenkrat do konca tekme samo še ena sekunda (igralni čas na semaforju naj bi popravili na zahtevo delegata), v kateri seveda niso mogli pripraviti napada.

Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 250, sodnika Cvetko in Kavalar (oba Celje). Istrabenz plini Izola: Kevič 7 obramb, Ti. Ponikvar 8 obramb, Jurič 1, Smolnik 4, Dolenc, Kojić 4 (1), Zorič-Stepančič 2, Bubnič, Špegel 2, Božič 6 (2), Slobodnik 1, Redžić 3, Gorela 2, Tom. Ponikvar, Jelovčan, Rončevič. Trener: Sebastjan Podbregar. Krško: Žitnik (11 obr.), Sintič, Ferkulj 3, Jazbec 2 (2), Čanžar 6 (1), Cehte 6, Blagotinšek 1, Svetelšek 6, Dular, Kučič. Trener: Aleksander Markl. Sedemmetrovke - IP Izola 4 (3), Krško 4 (3); izključitve - IP Izola 6, Krško 8.

Sebastjan Podbregar je mirno spremljal proteste gostov: “Če je prišlo do kakršnekoli napake, bo verjetno videoposnetek pokazal, karkoli je bilo spornega. O tem bodo pač odločili pristojni organi.”

Gostitelji so sicer pokazali dva obraza. V začetku so v obrambi igrali zelo mehko in so hitro zaostali 2:5 in 7:11. Šele tretja sedemmetrovka za goste je dvignila na noge domače navijače, ob žvižgih pa so njihovi ljubljenci začeli fanatičen boj, tudi z grobimi vložki, zaradi katerih so gostje zaigrali bolj živčno. Podbregar je ocenil: “To je tisto, kar smo poudarjali od začetka sezone. Nimamo igralcev, ki bi dosegali lahke gole v napadu, obrambo je pa treba odigrati. Danes se je to pokazalo v najboljši luči. Res smo zelo slabo začeli, potem je bilo boljše, pa spet padec v začetku drugega polčasa, ampak na koncu smo se izvlekli.” Po izenačenju na 13:13 so gostitelji dobili polčas.

V štirih minutah po odmoru pa so prejeli štiri zadetke, medtem ko niso dali nobenega. Takrat je v vrata vstopil Tine Ponikvar, ki je bil prvič odločilen v prvi ligi: “To sem čakal lep čas. Ponudila se mi je priložnost, obramba je začela delovati in posledično sem tudi jaz obranil nekaj strelov. Zelo sem vesel in upam, da bo šlo tako naprej.” Domači so ujeli zaostanek na 20:20 in do konca se nobeno moštvo ni več odlepilo.

Kapetan David Zorič-Stepančič, ki je tokrat poleg običajno odlične obrambe odigral tudi pomembno vlogo v napadu, pa je dodal: “Pričakovali smo težko tekmo in da se bodo mladi fantje iz Krškega borili do konca. Morali smo pustiti srce na igrišču. Na koncu smo imeli malo sreče in zmagali.”

BOJAN KRALJ


Najbolj brano