Rokometaši Kopra 2013 imajo v rokah 1. B ligo

Z zmago proti sežanskemu Mitolu v vnaprej odigrani tekmi 25. kroga so si rokometaši Kopra 2013 v torek zvečer predčasno zagotovili prvo mesto v drugoligaški konkurenci in napredovanje v 1. B DRL.

Koprski rokometaši so proslavili napredovanje v 1. B DRL Foto: Valentina Franza
Koprski rokometaši so proslavili napredovanje v 1. B DRL Foto: Valentina Franza

KOPER > Do konca drugoligaškega tekmovanja so še trije krogi, Koprčani pa imajo sedem točk naskoka pred drugouvrščenima Črnomljem in Škofljico, ki se bosta udarila za drugo mesto, ki vodi v višjo ligo. Napredovanje je za koprske rokometaše velik uspeh, saj je klub nastal šele julija lani, ko je postalo jasno, da bo RK Cimos Koper ugasnil. ”To je izjemen uspeh. V tem trenutku je vse zelo preprosto, a sam pravim, da smo s tem napredovanjem tem fantom kupili eno leto. Razen Uroša Rapotca, Ponikvarjev in Podpečana so vsi ostali za tri ali štiri leta mlajši od vseh ostalih ekip. Pomembno je, da je ekipa v vsej sezoni zelo napredovala. S tekmovalnega vidika smo večino zadev rešili v prvem delu. Mislim, da smo več kot zasluženo osvojili prvo mesto,” je povedal trener Koprčanov Zoran Jovičić.

Istrsko-kraški obračun sicer ni zaslužil naziva derbija, saj se je sežanski klub očitno znašel v krizi in v naslednji sezoni najbrž ne bo več imel članske ekipe. Mitol je v Bonifiko prišel le z osmimi rokometaši, tudi pri Koprčanih pa so manjkali nekateri najboljši (Uroš Rapotec, Gorela). Koper 2013 je povedel s 5:0, do odmora pa je vodil le z osmimi zadetki prednosti (21:13). Sredi drugega polčasa je prednost znašala že 13 golov, na koncu pa so borbeni Sežanci znižali na devet zadetkov zaostanka (35:26).

Strelci za Koper 2013: Vlah 6, Krečič 5, Dobrila, Velkavrh, Sokolič in Starčič po 4; strelci za Mitol: Cotič 8, Seid Mehmić in Fičur po 6.

DES


Najbolj brano