Zavec medcelinski prvak velterske kategorije

Slovenski boksar Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, dva poraza) je v Mariboru osvojil naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije po verziji WBO, potem ko je v dvorani Tabor po 12 rundah točkovno ugnal Namibijca Bethuela Uushono (25 zmag, 8 s KO, dva poraza, en neodločen).

Dejan Zavec Foto: STA
Dejan Zavec Foto: STA

MARIBOR>“Vsakomur posebej hvala, prav zares, to je najlepše darilo, ki sem ga dobil za rojstni dan. In to spet v Mariboru, spet pred polno dvorano in spet tukaj pred vami, res najlepša hvala vsem,” je nemudoma po dvoboju dejal Zavec.

V “prvem slovenskem“ dvoboju večera v mariborski dvorani Tabor je Denis Simčič iz Goriških Brd, ki pa že od rojstva živi v Nemčiji, v dvoboju za naslov evropskega prvaka v poltežki kategoriji po verziji WBO po točkah premagal Albanca Fatjona Muratija.

Tridesetletni Simčič (28 zmag, 14 s KO, en poraz) je bil od osem let mlajšega Muratija (13 zmag, tri s KO, dva poraza, dva neodločena) boljši po točkah. Simčič je bil večino dvoboja boljši nasprotnik, čeprav se je levičar Murati presenetljivo dobro upiral.

STA


Najbolj brano