V polfinale še kajakašici in kanuistični dvojec

Za kajakaši in kanuisti je prvi dan evropskega prvenstva na Dunaju. Po pričakovanjih se jih je večina prebila v polfinale, kanuiste in kajakaša čakata že v soboto, ostale v nedeljo. V popoldanskem delu kvalifikacij so si polfinale zagotovili še kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuistični dvojec Sašo Taljat - Luka Božič.

Sašo Taljat - Luka Božič Foto: Stanko Gruden
Sašo Taljat - Luka Božič Foto: Stanko Gruden

DUNAJ > Slalomisti so imeli danes na sporedu kvalifikacije, v polfinalu pa bodo poleg kanuistov Anžeta Berčiča, Benjamina Savška, Luke Božiča, kanuistke Alje Kozorog, kajakašev Petra Kauzerja in Janoša Peterlina, nastopili še kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuistični dvojec Luka Božič - Sašo Taljat.

Brez nadaljevanja so ostali kajakaš Simon Brus, kajakašica Ajda Novak ter kanuistični dvojec Peter Žnidaršič - Luka Žganjar in kajakaš Jure Meglič, ki pa od te sezone nastopa za reprezentanco Azerbajdžana.

Slalomiste je na Dunaju pričakalo skoraj zimsko vreme, mrzel veter in oblaki, a se niso pustili zmesti. Novozgrajeni kajakaški center na otoku sredi Donave je dobro zakrit pred vetrom, ki tako ne nagaja veslačem na progi.

V popoldanskem delu prvega dne kvalifikacij so na vodo odšli še kajakašice in kanuistični dvojci. Zelo dobro je progo odveslala Kragljeva, ki je v prvi vožnji brez napake postavila tretji čas. "S prvo vožnjo sem kar zadovoljna. Uspela sem se zbrati, da sem se kvalificirala naprej, to je bila želja, ki sem jo uresničila. V drugo sem preizkusila eno kombinacijo, da sem jo odpeljala naprej in ne vzvratno, saj je hitreje, potem se mi je pripetila napaka in sem imela slabši čas. Dobro, kvalifikacije so za mano, čas je dober, a je to še daleč od zmage na evropskem prvenstvu," je po kvalifikacijah dejala Kragljeva.

Terčeljeva je bila po prvi vožnji z 20. mestom in šestimi kazenskimi sekundami še na robu polfinala, v drugem teku pa je svojo uvrstitev precej izboljšala, saj je odpeljala brez napake in pristala na 15. mestu. Ajda Novak je bila za uvrstitev v polfinale obakrat prepočasna in premalo natančna.

Dvojec Taljat - Božič je s prvo vožnjo opravil na desetem mestu, v drugo pa na 13. Božič je imel znova pester dan, saj si je že dopoldan polfinale priveslal tudi v enojcu.

"V bistvu sva hotela v drugo še enkrat odpeljati podobno kot v prvo in odpraviti manjše napake. Izkazalo se je, da je bila med njimi tudi ena večja, kjer sva izgubila dve ali celo tri sekunde. Glavno je, da se dobro počutiva v čolnu in skoraj prepričan sem, da nama bo v nedeljo dobro steklo. Kljub napakam sva med najboljšimi dvojci na svetu, s takimi vožnjami, kot sva jih pokazala v zadnjem mesecu mislim, da bova kos najboljšim," pa je po kvalifikacijah menil Božič.

V soboto bodo zjutraj najprej na sporedu polfinali in finali C1 za moške in ženske ter K1 za moške, popoldan v teh kategorijah sledijo še ekipne tekme, v nedeljo sledita še polfinale in finale kajakašic in kanuističnih dvojcev ter ekipni tekmi slednjih kategorij.

STA


Najbolj brano