Tina in Teja srebrni v Splitu

Jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta na hrvaškem državnem prvenstvu olimpijskih razredov zmagali v ženski konkurenci dvoseda 470, v skupnem seštevku pa sta bili drugi. Karlo Hmeljak je odstopil.

Tina Mrak in Teja Černe
Tina Mrak in Teja Černe 

SPLIT> Štiridnevno državno jadralsko prvenstvo Hrvaške se je včeraj končalo z odpovedjo sklepnih regat. Veter se ni ustalil in organizatorji so nekaj po 13. uri tekmovanje zaključili.

Obveljali so sobotni izidi, po katerih sta bili najuspešnejši slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe. Članici JK Pirat sta bili vseskozi v ospredju flote razreda 470 in se v različnih vetrovnih razmerah stalno uvrščali v prvo trojico. “Jadrali sva dobro. Zadnji dan v prvi stranici morda ne najbolje, toda v nadaljevanju regate sva zaostanek nadoknadili ter bili v cilju drugi in enkrat tretji. Z izidom sva zadovoljni,” je sobotne nastope komentirala krmarka Tina Mrak. Osvojili sta drugo mesto skupno in prepričljivo zmagali v ženski konkurenci.

V razredu laser slovenska jadra niso izstopala. Za pričakovanji je zaostal zlasti olimpijski kandidat Karlo Hmeljak, ki ga je k odstopu prisilil zlomljen okov na jamboru. “Doletelo me je ob najbolj nepravem času, ko sem bil na drugem mestu, zato končna uvrstitev ne kaže realnega stanja. Nedvomno zmorem več. Sicer pa mi je tekma koristila. Odkril sem nekaj tehničnih napak, ki jih bom do regate na Mallorci skušal odpraviti - ampak ne gre za nič kritičnega. Jadrali smo po močnem vetru, bilo je fizično naporno in raven konkurence je bila izjemna. Prisotnih je bilo deset tekmovalcev, ki trenutno sodijo v svetovno elito, zato je bil to dober trening,” je ocenil Hmeljak. Koprčan je bil skupno 35., na 29. mesto se je uvrstil Nik Pletikos, Uroš Kraševac je pristal na 34. mestu, Žan Luka Zelko pa je svojo premierno tekmo v olimpijskem standardu končal na 39. mestu.

V laser radialu je bil najboljši Slovenec Vid Lah, na 13. mestu. Jure Medved je bil 21., Kim Pletikos je bila 24., Lea Dora Janežič pa 30. JP


Najbolj brano