Luka Božič v Cardiffu šesti

V Cardiffu so podelili prve letošnje kolajne na tekmah svetovnega pokala v slalomu. Slovenski tekmovalci se niso povzpeli na oder za zmagovalce, je pa z dobro vožnjo v finalu kanuistov do šestega mesta priveslal Luka Božič, ki v kanuju enosedu tokrat tekmuje prvo sezono.

Luka Bozic Foto: Aleš Sorta
Luka Bozic Foto: Aleš Sorta

V finalu je veslal tudi kajakaš Peter Kauzer, ki pa je po težavah na progi tekmovanje končal na devetem mestu. V nedeljski finale sta se po večernih polfinalnih uvrstila Luka Božič in Sašo Taljat v C-2, kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj pa sta obstali v polfinalu.

Primorski kanuist iz tekme v tekmo dokazuje, da letošnja uvrstitev v člansko reprezentanco tako v kanuju eno- kot dvosedu ni bila naključna. Po desetem mestu na evropskem prvenstvu v Krakovu je odlično tekmoval tudi v Walesu, kjer je na prvi tekmi svetovnega pokala zasedel šesto mesto. V finalu je veslal izjemno hitro, imel drugi najhitrejši čas, a so bile za uvrstitev na zmagovalne stopničke usodne štiri kazenske sekunde. Za zmagovalcem Stanislavom Ježkom s Češke je namreč zaostal za 2,86 sekunde.

"Cilj sem dosegel že z uvrstitvijo v finale, finalna vožnja pa je bila samo še pika na i. Nalogo sem opravil vrhunsko, saj sem veslal dobro. Imel sem sicer štiri kazenske sekunde, kar me je potisnilo na šesto mesto. Res sem zelo vesel. Na progi sem zelo užival in če uživaš in ti čoln leti, pride še rezultat. Upam, da bom užival tudi na prihodnjih tekmah in da bodo v prihodnosti prišli še boljši rezultati," je po tekmi povedal Luka Božič.

STA


Najbolj brano