Hrast je zadržal prvo mesto

Pred zadnjim krogom rednega dela balinarske superlige je ostalo odprto le še vprašanje o moštvu, ki bo zasedlo prvo mesto. Balinarji Hrasta so z zmago na gostovanju pri Planini ohranili vodilni položaj in bodo naslov prvaka branili v domači dvorani.

Kobjeglavci se veselijo prvega mesta in zaključnega turnirja Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Kobjeglavci se veselijo prvega mesta in zaključnega turnirja Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SLOVENIJA > Gostovanja pri četrtouvrščenemu moštvu lige so se Kobjeglavci lotili sila resno, saj so se zavedali, da bi jih morebiten poraz pahnil na drugo mesto.

Superliga, 14. krog: Planina Ribnikar AS : Hrast 10:12, Skala : Lokateks Trata 2:20, Rogaška Crystal : Krim 8:14, Antena : Luka Koper 7:15 (odigrano vnaprej). Lestvica - Hrast 39, Lokateks Trata 36, Luka Koper 27, Planina Ribnikar AS 21, Antena Portorož 18, Skala 15, Krim 12, Rogaška Crystal 0.

Marko Švara in Anže Petrič sta suvereno opravila svojo nalogo v štafetnem zbijanju, nato pa so Kranjčani nanizali tri zaporedne zmage in povedli s 6:2. Domači niz je v natančnem zbijanju prekinil ravno Petrič, ki je bil skupaj s Švaro uspešen tudi v “brzincu,” kar je Kobjeglavcem pred zadnjim delom tekme prineslo minimalno vodstvo. Klasične igre so se razpletle z delitvijo točk, kar je Kraševcem zadostovalo za trinajsto prvenstveno zmago in potrditev prvega mesta ter organizacijo zaključnega turnirja. Boji za naslov prvaka bodo tako potekali 15. in 16. marca v sežanski balinarski dvorani, Hrast pa se bo v polfinalu pomeril ravno s Planino, medtem ko se bosta v drugem polfinalu udarila Lokateks Trata in Luka Koper. Škofjeločani so sežansko balinišče preizkusili že v soboto, ko so gladko odpravili domačo Skalo, ki jo konec tedna na Belem Križu čaka zahtevna naloga v boju za obstanek, v katerem je pričakovati lažje delo domače Antene proti zadnjeuvrščeni Rogaški. A krogle so okrogle … SM


Najbolj brano