Dve točki Tokiča tokrat dovolj

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu v Schwechatu potegovala za končno 17. mesto. Po porazu proti Slovaški je danes zabeležila prvo zmago, s 3:1 je premagala Srbijo.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu v Schwechatu potegovala za končno 17. mesto. Po porazu proti Slovaški je danes zabeležila prvo zmago, s 3:1 je premagala Srbijo. Foto: STA
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu v Schwechatu potegovala za končno 17. mesto. Po porazu proti Slovaški je danes zabeležila prvo zmago, s 3:1 je premagala Srbijo. Foto: STA

DUNAJ > Dve točki je spet zabeležil Bojan Tokič, eno je dodal Saš Lasan.

Tokič, že leta prvi slovenski lopar, v Avstriji spet dokazuje, da je mojster za posamične obračune v ekipni konkurenci. Tako kot proti Slovaški je tudi proti Srbiji prepričljivo dobil oba dvoboja in če se z mislimi vrne na vsa prvenstva, na katerih je nastopil, še vedno v ekipnih tekmah ne more prešteti porazov na prstih ene roke. Sodeč po igri, Novogoričan prihaja v formo, ki jo je želel, čeprav je res, da tekmeci v dosedanjem delu prvenstva niso na ravni tistih, s katerimi naj bi se boril za visoke uvrstitve v posamičnem delu. So pa njegove predstave dobre za samozavest, ki jo je po neprepričljivih predstavah v nemškem prvenstvu zagotovo nujno potreboval.

Danes je Tokič dobil tudi želeno pomoč soigralca. To je bil Saš Lasan, ki je proti Bojanu Črepulji že zaostajal z 0:2 v nizih, a mu je nato uspel preobrat. S tem je tlakoval končno zmago nad Srbijo in boj za 17. mesto, za katerega se bodo izbranci Bojana Raka borili z Anglijo ali Ukrajino.

Ženska reprezentanca je bila manj uspešna, saj je z 0:3 izgubila proti Slovaški, ki pa ni imela tako lahkega dela kot kaže rezultat. V prvem posamičnem dvoboju je imela Manca Fajmut proti Lucii Truksovi v petem nizu dve zaključni žogici za zmago, a je nato Slovakinja dobila štiri točke zapored. Za Fajmutovo je bil to prvi poraz na prvenstvu. Jana Tomazini in Nina Zupančič sta nato svojima tekmicama odščipnili niz.

Slovenke se bodo v svojem zadnjem srečanju, dvoboju za 20. mesto, pomerile z Italijo.

STA


Najbolj brano