Baumann vodi po smuku, Kosi enajsti

Avstrijec Romed Baumann vodi po smuku na superkombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu. Na 11. mestu je Klemen Kosi (+1,43), Boštjan Kline, drugi Slovenec, ki je moral kar dvakrat na start, pa je 18. (+2,42).

Po smuku na superkombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu je Klemen Kosi na 11. mestu Foto: Nebojsa Tejic
Po smuku na superkombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu je Klemen Kosi na 11. mestu Foto: Nebojsa Tejic

SCHLADMING> Drugi je branilec naslova Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,14), tretji pa Italijan Christof Innerhofer (+0,38).

Hrvat Ivica Kostelić, olimpijski podprvak, je deveti (+1,37), avstrijsko upanje na vrh Benjamin Raich 12. (+1,52), Američan Ted Ligety, superveleslalomski prvak, pa šesti (+0,72). Francoski zmagovalec wengenske kombinacije Alexis Pinturault je z zaostankom več kot treh sekund (+3,35) izven dvajseterice (23 ali 22), vendar bo imel zelo dobro številko na večernem slalomu, ki se bo začel ob 18.15.

Klemen Kosi je dosegel soliden smukaški izid, več smole pa je imel Boštjan Kline. Najprej je moral po padcu Kazahstanca Martina Huberja zaradi prekinitve tekme ponovno na start. Po tretjem merjenju, ko je bil le 17 stotink počasnejši od Klineta, so ga zaustavili. Ponovno je nastopil kot predzadnji, v cilj pa je prišel na 18. mesto.

STA


Najbolj brano