Salonit presenetil podprvake

Konec tedna je bil za primorske odbojkarske prvoligaše uspešen, saj so trije zmagali. Salonit je v Kamniku kar s 3:0 odpravil Calcit.

Ankaranske odbojkarice (v napadu) so povsem nadigrale Kanalke Foto: Bojan Cerovac
Ankaranske odbojkarice (v napadu) so povsem nadigrale Kanalke Foto: Bojan Cerovac

1. DOL moški

2. krog- Fužinar : Šoštanj T. 3:1, Go Volley : Panvita Pomgrad 2:3, Krka : Maribor 2:3, Calcit : Salonit Anhovo 0:3.

3. krog (23. oktobra) - Salonit Anhovo : Fužinar, Šoštanj T. : Go Volley.

Go Volley : Panvita P. 2:3

NOVA GORICA >Dvorana v športnem parku, gledalcev 60, sodnika Jovanović (Komenda) in Perčič (Kamnik); po nizih: 22, 20, -21, -20, -12.

Go Volley: Vrtovec 2, Marc 2, Basaneže 10, Konjedic, Filiputti 7, Savičić 16, Bregar 12. Tomić 9, Kuburović 8, Gašparin, Maraž. Trener: Jasmin Čuturić.

Srednjeevropska liga, 1. krog, moški - ACH Volley : Posojilnica Dob 2:3 (ACH: Bregant 1, Vidič 1; Dob: Kovačič -); ženske - Calcit : NKBM 1:3 (Calcit: Valenčič 6, Eva in Nika Mori -).

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v Novi Gorici s težavo zmagali, domačinom pa je lahko žal, da so z velikim padcem igre v tretjem nizu gostom omogočili preobrat. Novogoričani so s solidnim servisom in hitro igro v uvodnih dveh nizih velikokrat našli pot mimo prekmurskega bloka. V tretjem nizu so domači držali korak do izida 19:20, nato pa je bil jeziček na tehtnici Aljoša Bogožalec. Go Volley enakovrednega moža na tem igralnem mestu nima. Po slabem četrtem nizu je Go Volley v petem vodil že z 10:7. Sledil je mrk pomlajene novogoriške ekipe, ki se po šestih zaporednih točkah Prekmurcev ni več pobrala.

Calcit : Salonit 0:3

KAMNIK > Mestna dvorana, gl. 200, sodnika Markelj (Bled) in Pevc (Šk. Loka); po nizih: -20, -23, -21.

Salonit Anhovo: Česnik 4, Dos Santos 11, Mijatović 6, Čabarkapa 17, Okroglič 8, Krivec 3, Kovačič, Šarić, Lazar, Marušič, Karnel, Sirk. Trener: Leon Schilling.

Odbojkarji Salonita so poskrbeli za presenečenje. Kljub temeljiti pomladitvi in težavam s poškodbami tik pred sezono so sredi Kamnika gladko odpravili državnega podprvaka. Ob izkušenih Israelu Dos Santosu in Dejanu Čabarkapi je nekaj pomembnih točk dosegel kadetski reprezentant Jure Okroglič in potrdil svoj velik potencial na položaju ofenzivnega sprejemalca.

Kanalce je tokrat odlikovala stabilna igra v vseh končnicah, ko so točke dosegali z različnih položajev. IM

1. DOL ženske

2. krog- Formis - Vital 3:1, Aliansa : Go Volley 1:3, Luka Koper : Zgornja Gorenjska 3:0, Kema Puconci : Braslovče 3:1.

3. krog (26. oktobra) - Go Volley : Luka Koper.

Aliansa : Go Vol. 1:3

ŠEMPETER (v S. dolini) >Dvorana OŠ, gledalcev 100, sodnika Skudnik (Mežica), in Kamnik (Kotlje); po nizih: 16, 21, -19, 8.

Go Volley: Bavdaž 5, Grudina 17, Spačal 13, Kolbl 5, Komel 7, Zavrtanik 5, Kodelja 1, Matajurc, Pahor 2. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Go Volley je v boju z Alianso, ki je doživela poleti podobne finančne pretrese, dosegel pomembne točke v gosteh. Novogoričanke so uvodna niza suvereno dobile, v tretjem so po težavah s sprejemom servisa dovolile tekmicam, da se približajo, v četrtem pa so Primorke Štajerke povsem nadigrale. S kar 17 točkami se je izkazala mlada Tina Grudina.

Luka Koper : Zg. Gorenjska 3:0

KOPER > OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Novak (Dvor) in Adrović (Kamnik); po nizih: 14, 17, 21.

Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 7, D. Lucas 15, Lovšin 12, Vedlin, Korošec 2, Pušnik, Kaker 7, Flego. Tr: Marko Kalc.

Poraz z novincem v Braslovčah je Koprčanke, ki branijo tretje mesto z lanskega DP, izučil. Gorenjke so odpravile v dobri uri, dvomov o tem, kdo bo zmagovalec, pa ni bilo niti za trenutek. Odločilen je bil bistveno boljši koprski učinek v napadu, kjer se je izkazala Dajana Lucas. STA, IM

2. DOL ženske

> 2. DOL zahod ženske, 2. krog - Ankaran : Neptun Kanal 3:0, Calcit II : Vital II 1:3, Žirovnica : Novo mesto 2:3, Triglav : Mladi Jesenice 3:2, Ljubljana : Grosuplje 3:0; vrstni red - Ankaran, Vital II po 6 Triglav 5, Novo mesto, Mladi Jesenice po 4, Ljubljana 3, Žirovnica, Calcit II po 1, Grosuplje, Neptun Kanal po 0.

Ankaran : Kanal 3:0

HRVATINI > Telovadnica OŠ, gl. 20, sodnika Dugar, Hodžič; po nizih: 12, 12, 9.

Ankaran: Šverko, Kolar, Jamšek, Angelini, Gec, Hodžič, Pavič, Cerovac, Lovšin.

Neptun Kanal: Valentinčič, Blažič, Pičulin, Jug, T. Vidič, Sirk, Pirih, I. Vidič, Krpan.

V primorskem dvoboju so Ankarančanke prikazale za razred boljšo igro. Z dobrim napadalnim servisom in z resnim pristopom so že v uvodu razbile gostje.

Napad in obramba sta delovala brezhibno, tako da se je prednost iz minute v minuto samo stopnjevala. Tako je trenerka Nataša Stanić s številnimi menjavami dala priložnost vsem svojim varovankam. Ankarančanke so tako potrdile, da lahko realno ponovno osvojijo prvo mesto v drugi ligi, Kanalke pa bodo svojo priložnosti iskale na drugih tekmah.


Najbolj brano