V šestem poskusu so Novogoričani le uspeli

Nogometaši Hita Gorice so v šestem letošnjem poskusu le ugnali velenjski Rudar. Po skoraj dveh mesecih (Nafta 3:1, 21. marca) so dosegli domačo zmago, drugo spomladansko. Hit Gorica : Rudar 4:1 (1:1).

Vito Plut je mrežo gostov zatresel dvakrat (fotografija je iz arhiva) Foto: Leo Caharija
Vito Plut je mrežo gostov zatresel dvakrat (fotografija je iz arhiva) Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Tekma brez rezultatskega imperativa je postregla s pričakovanim razvojem dogodkov. V idealnih razmerah za igro se je v sončnem popoldnevu v športnem parku zbralo v letošnji sezoni rekordno malo gledalcev, ki so spremljali sproščeno predstavo.

Nova Gorica, športni park, gledalcev 250, sodnik Mertik (Odranci) 6,5. Strelci - 1:0 Plut (43), 1:1 Črnčič (45), 2:1 M. Mevlja (55), 3:1 Plut (73), 4:1 Galešić (82). Hit Gorica: Brljak 6,5, Buzeti 6,5, Gregorič 6,5, Zarifović 6,5, Celcer 6, Ndiaye 6 (od 66. Vetrih 6), M. Mevlja 7, Martinović 6 (od 57. Galešić 7), K. Jogan 6 (od 58. Žigon 6), Plut 7,5 Arčon 7,5. Trener: Miran Srebrnič. Rudar: Fink 6, Majcen 5,5, Jeseničnik 5, Jelečević (od 64. Tolimir 5), Stojnić 5, Žinko 5,5, Dedić 5,5, Trifković 5,5 (od 76.Krefl -), Klinar 5,5, Podlogar 5,5 (od 73. Bizjak -), Črnčič 6. Trener: Milan Đuričić. Rdeči karton - Stojnić (81)

Kombinirani zasedbi sta uprizorili manj moštvene igre, zato pa je bilo več posamičnih prebliskov s spremenljivim uspehom. Priložnosti je bilo posledično le za vzorec. Še najlepši sta se ponudili Sandiju Arčonu v 5. in 35. minuti, a je velenjski vratar kljub dobrima poskusoma novogoriškega napadalca preprečil domače vodstvo. Prej in potem so tudi Velenjčani znali zapretiti, a so bili tako kot v večjem delu pomladi neučinkoviti. Ko je kazalo, da bosta v prvem polčasu mreži ostali nedotaknjeni, pa sta v dveh minutah padla kar dva gola. Najprej je svoj nos za gol potrdil Vito Plut, ki je po dolgi podaji izkoristil zmedo v velenjski obrambi, rezultatsko ravnotežje pa je po gneči v domačem kazenskem prostoru kmalu vzpostavil Leon Črnčič.

Drugi polčas so bolj podjetno začeli Velenjčani, a v polno so zadeli gostitelji. S strelom z razdalje je natančno meril Miha Mevlja. Po nizu menjav je ritem nekoliko upadel.

Plus: Novogoričani so v šestem poskusu le ugnali Rudar; najučinkovitejša spomladanska predstava. Minus: visoka zmaga na tekmi, ki ni odločala o ničemer več; negotova klubska prihodnost.

Velenjčani so imeli žogo več v svoji posesti, nevarnejši pa so bili Novogoričani, ki so s pridom izrabljali prostor ob tvegani postavitvi Velenjčanov. Prvič je obrambi gostov pobegnil Plut, drugič pa je Arčona kot zadnji mož na igrišču zaustavil Petar Stojnić, ki je prejel rdeč karton. Iz posledičnega prostega strela je končni izid postavil Goran Galešić. “V prvem polčasu smo imeli kar precej težav proti taktično dobro postavljenim Velenjčanom. V drugem smo na srečo hitro zadeli in nato lahko razvili svojo igro. V seštevku sem zadovoljen s prikazanim v drugem polčasu, manj s prvim. Dobrodošla je domača zmaga po daljšem času,” je povedal domači trener Miran Srebrnič. ALEŠ SORTA


Najbolj brano