Spomladi po obstanek

Prvo poglavje nove ajdovske nogometne zgodbe v tretji ligi zahod je bilo, po pričakovanjih, razgibano, pri čemer je bilo več padcev kot vzponov. Za novinca v konkurenci pa je obstanek še vedno dosegljiv.

Ajdovci (v oranžnem dresu) so edino domačo zmago jeseni dosegli v četrtem krogu proti dekanskemu Jadranu  Foto: Igor Mušič
Ajdovci (v oranžnem dresu) so edino domačo zmago jeseni dosegli v četrtem krogu proti dekanskemu Jadranu  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Škou Ajdovščina sicer ni doživel usode Biljencev iz jesenskega dela pretekle sezone, po kateri so se že morali sprijazniti z zadnjim mestom. Ajdovska izhodišča pred spomladanskim nadaljevanjem so vendarle občutno boljša. Predzadnje mesto, ki ga zasedajo, po pravilnikih prinaša izpad. Sodeč po razvoju dogodkov v drugi ligi, kjer najslabše kaže Beli krajini, pa se utegnejo iz tretje lige zahod posloviti tri moštva. Kakorkoli, razlika do neposrednih tekmecev v boju za obstanek ni velika.

“Liga je dokaj izenačena. Z izjemo ene ali dveh ekip nihče ne izstopa in domala vsak lahko premaga vsakega. Tu vidim našo priložnost, pri čemer bo treba izboljšati nekaj zadev, v prvi vrsti disciplino v igri. Ekipi se je bržkone tudi poznalo, da do zadnjega ni vedela, ali bo igrala v tretji ali primorski ligi. Zimski premor bo daljši, časa za priprave pa bo dovolj. Treninge smo podaljšali do božiča, ponovno pa se bomo zbrali konec januarja,” je pojasnil trener Ljubo Modrijan, ki je ajdovskega tretjeligaša prvič vodil v 10. krogu, potem ko so se v klubu razšli z Igorjem Mozetičem.

Ajdovsko črno obdobje je bilo med 6. in 9. krogom, ko so zabeležili štiri zaporedne ničle oziroma poraze. Ekipa je jeseni dosegla 16 zadetkov, šest jih je prispeval najboljši strelec Denis Berginc.

V štirih tekmah, ki jih je vodil, so njegovi varovanci dobili pomembno tekmo na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Kamniku, zato pa so na preostalih treh izgubili kopico točk po že videnem scenariju iz jesenskega dela sezone. Lastni spodrsljaji, sodniške zmote in športna nesreča so spremljali Ajdovce večji del sezone. Skupni imenovalec pa je, kot ugotavlja predsednik kluba Marko Nagode, pomanjkanje izkušenj. “Nad pristopom igralcev nimam pripomb. Tudi predstave so bile spodobne. Žal jih niso pospremili ustrezni rezultati. Verjamem, da bo spomladi tudi z nekaterimi kadrovskimi rošadami bolje in bomo s ščepcem sreče, ki smo ga jeseni pogrešali, našli pot do obstanka v ligi,” je pojasnil Nagode.

Za uresničitev cilja bo treba predvsem izboljšati izkupiček na domačem igrišču, kjer so jeseni le enkrat razveselili svoje privržence, ki se jih v tretjeligaški konkurenci na tribunah ajdovskega stadiona zbere v povprečju okrog 200.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano