Recept ni skrivnost

Koprski nogometaši državno prvenstvo začenjajo v drugem krogu in to kar v Ljudskem vrtu proti najljubšemu tekmecu Mariboru.

Eden glavni koprskih adutov v napadu je Matej Pučko (desno), ob njem je nekdanji kanarček Aleš Mertelj Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Eden glavni koprskih adutov v napadu je Matej Pučko (desno), ob njem je nekdanji kanarček Aleš Mertelj Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Lahkotnost in sproščenost pripravljalnih prijateljskih tekem, pa vtisi prestižne tekme z milanskim Interjem, ki se bo v naslednjem prekrogu evropske lige najbrž pomeril s splitskim Hajdukom, so preteklost. Nocoj ob 20. uri bo na vrsti najtežji tekmec v slovenskem prvenstvu, Maribor.

Nekateri v slovenski Istri so državne prvake v šali preimenovali v FC Koper, Poslovna enota Maribor. Kolonija igralcev, ki so se nogometno uveljavili na Bonifiki oziroma izhajajo iz nje, se sicer tanjša. Dalibor Volaš je preteklost, Mitja Viler je poškodovan, goriški Etien Velikonja je odšel. Kljub temu pa Mariborčani niso skoraj nič slabši, saj je v napadu vedno nevaren večno zeleni Tavares, v zadnjem času je razigran Dejan Mezga. In prav napad bi utegnil odločiti razplet derbija drugega kroga 1. SNL. Koprčani so v tej prvini nogometne igre v težavah. Po novem prvi napadalec Ivan Brečević sicer intenzivno trenira, toda za igro še ni nared (razen, če v koprskem taboru ne pripravljajo presenečenja), forma novinca Luke Majcna v zadnjih pripravljalnih tekmah ni kazala vzpona, medtem ko je do poškodbe v Slavonskem Brodu narav-nost blestel prekmurski Messi Mitja Lotrič s šestimi zadetki. Tudi Matej Pučko še ni v stari formi, v ozadju pa ostajajo na voljo le mlajši igralci.

Verjetna koprska enajsterica (4-2-3-1) - Hasić - Palčič, Đukić, Mavrič Rožič, Bagarić - Guberac, Čovilo - Bubalo, Popović, Pučko - Majcen.

V koprskem taboru pred tekmo z najljubšim tekmecem (za nekatere tudi sovražnikom) tokrat ni slišati bojevitejših napovedi. Ploščo so obrnili tudi v Mariboru, kjer podrejeni sledijo izjavam mariborskega športnega direktorja Zlatka Zahovića, da je Koper največji tekmec Maribora za državni naslov.

V izjavah pred tekmo tekmecem namenjajo laskave besede. Zahović verjetno v resnici ne misli tako, toda z izjavami zna razburkati prizorišče ali vnašati nemir. Lani mu je z obtožbo sodniške organizacije, da bo favorizirala Olimpijo, vodo in sodnike uspel speljal na svoj mlin. “Morda je res spremljal kako našo tekmo, toda mi se ne obremenjujemo z drugimi. Realno je Maribor še vedno favorit. V vsako tekmo bomo skušali vstopiti 100-odstotno in pokazati vse, kar ta hip znamo in zmoremo,” pravi kapetan Ivica Guberac, medtem ko vodja stroke Mladen Rudonja pravi: “Ekipa je proti Interju delovala homogeno, pristop je bil pravi, želim, da bi se vse obdržalo tudi v prvenstvu.”

Vprašanje, kako se lotiti Maribora, je na plečih trenerja Milivoja Bračuna, Rudonja, ki si je v živo ogledal tekmo kvalifikakcij za ligo prvakov med Mariborom in Železničarjem (4:1), pa ima svoj pogled: “Železničar je vodil, dokler je igral odprto, ko se je umaknil v obrambo, je doživel potop. Torej je recept jasen. Imamo težave v napadu in zato si želim, da bi čim prej imeli na voljo še kakšnega napadalca.”

ROK MAVER


Najbolj brano