Razpoložena vratarja in Bombač

Pred tekmo sta bila Tabor in Jadran točkovno izenačena pri dnu lestvice. V neposrednem obračunu na sežanski zelenici so oboji zgrešili najstrožjo kazen, a je poln izkupiček ostal doma.

Tako je David Adam ubranil  enajstrovko domačinu Tadeju Tomažiču Foto: Bogdan Macarol
Tako je David Adam ubranil enajstrovko domačinu Tadeju Tomažiču Foto: Bogdan Macarol

SEŽANA > Gostitelji so se v zadnjih štirih krogih zapored merili s primorskimi tekmeci in šele v četrtem poskusu so osvojili vse tri točke. Tudi s precejšnjo mero sreče, ki pa jo je vendarle potrebno izzvati.

Tabor Sežana : Jadran Dekani 1:0 (0:0). Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 100, sodnik Čiča (Kranj) 6. Strelec - 1:0 Bombač (78). Tabor Sežana: Bole 6,5, Gavrić 6 (od 67. Kravos-; od 70. Mersovski 6), Č. Kariž 6, Barut 6,5, Podgoršek 6, Pirc 6,5, K. Kariž 6,5, Tribušon 6, Pandža 6 (od 46. Bombač 7,5), Tomažič 6, Kosmač 5,5. Trener: Marjan Kovačič. Jadran Dekani: Adam 7, Terčič 5,5 (od 57. Bržan 5,5), Ščulac 5,5, Ugrin 5,5, Gavrić 5,5, Kljajić 6, Grdina 6, Babič 5,5, Lekić 6,5 (od 79. Redjepi-), Stepančič 6, Smrtnik 6. Trener: David Kompara. Rumeni kartoni: Gavrić, Č. Kariž; Ugrin, Grdina, Redjepi.

Tekma v prvem polčasu ni ponudila presežkov in večji del tekme so se gledalci lahko bolj ali manj dolgočasili, zato pa je napete trenutke prihranila za drugo polovico tekme. Bilo je malo pravih akcij in veliko zadrževanja žoge, pri čemer so gostitelji delovali manj odločno kot gostje. Iz prvega polčasa kljub temu lahko izluščimo dve smrtni priložnosti Žige Smrtnika, ki je enkrat zatresel vratnico, drugič pa je iz polobrata žogo za malo poslal čez gol. Na drugi strani je bila omembe vredna le akcija iz prekinitve, ko je Tadej Tomažič izvajal prosti strel, Primož Barut pa je z glavo zgrešil cilj.

Dekančani so pretežno pritiskali po desni strani prek razigranega Luke Lekića, ki pa ni imel prave pomoči v soigralcih, ko pa je v drugem polčasu zamenjal stran igrišča, ni prišel več do izraza. So pa bili blizu zadetku, saj je v 61. minuti Davor Gavrić v kazenskem prostoru zrušil Smrtnika. Sam je sicer dejal, da je bil prekršek storjen nad njim, a z roba igrišča se je sodniška odločitev zdela upravičena. Spremembe izida pa ni bilo, saj se je izkazal vratar Sašo Bole, ki je žogo po strelu Luke Stepančiča odbil v polje. Sedem minut zatem je sledil nova najstrožja kazen, tokrat za domače, ko je z roko igral eden od Dekančanov. Rezultat pa je ostal isti, saj je David Adam takoj uganil, kam bo streljal Tomažič. In tretji koprski vratar je postal prava nočna mora za Tomažiča, ko je strel Harijca tik pod prečnik s panterskim skokom odbil v kot. Domači so zaradi hitre poškodbe neogretega Simona Kravosa morali hitro opraviti tretjo menjavo, toda pravi as iz rokava domačih je v igro vstopil že v prvi minuti nadaljevanja. Matej Bombač je sicer potreboval kar nekaj časa, da je skočil v prestavo višje, toda v zadnji tretjini dvoboja je bilo po nekaj poskusih le še vprašanje časa, kdaj bo žoga šla v mrežo. To mu je uspelo v 78. minuti, ko je ušel čuvaju Gregorju Ščulcu, pri čemer so gostje protestirali, da je bil med potekom akcije v prepovedanem položaju. ROK MAVER


Najbolj brano