Oboji tik pred ciljem

Nogometno prvenstvo se odvija v pospešenem ritmu, 33. krog je na vrsti že danes. Sklenil ga bo večerni primorski obračun med Luko Koper in Gorico, ki se bo začel ob 20. uri.

Zadnji primorski derbi  se je razpletel z remijem 1:1, zadela pa sta leteča  Ivan Brečević (levo) in Amedej Vetrih (desno) Foto: Leo Caharija
Zadnji primorski derbi se je razpletel z remijem 1:1, zadela pa sta leteča Ivan Brečević (levo) in Amedej Vetrih (desno) Foto: Leo Caharija

KOPER> Za obema ekipama, ki imata letos povsem različne cilje v prvi ligi, je zmagoviti konec tedna, obe pa sta tudi blizu svojega cilja. Novogoriški modro-beli so z zmago proti Aluminiju že skoraj potrdili obstanek v ligi, Koprčani pa so v Velenju Domžalam na tretjem mestu v boju za Evropo pobegnili na zmago prednosti.

V 32. krogu prve SNL so se med nogometaši primorskih klubov najbolj izkazali - 6 - Žigon, 4 - Nenezić, 3 - Pučko, 2 - Gregorič, 1 - Guberac. Vrstni red: 41 - Simčič, 35 - Žigon, 34 - M. Mevlja, 32 - Čovilo, 31- Guberac, 28 -Vetrih, 21 -Nenezić, Popović ... Strelci: 13 - Žigon, 10 - Brečević, 6 - Pučko, 5 - Čadikovski, Guberac 4 - Vetrih, N'diaye ...

Koprska bizarna zmaga z Rudarjem še kar odmeva zaradi napak vratarja Alena Pašagića (23 let, sedem nastopov v 1. SNL), ki je tarča splošnega posmeha in prenekaterih ugibanj o vzroku napak. Njegovi podvigi so na portalu youtube zbrali že približno 85.000 ogledov, vratar pa se je včeraj prek spletne strani velenjskega kluba opravičil navijačem. Koprčani so si s štirimi zmagami in remijem v petih tekmah skoraj že tlakovali pot v Evropo in bodo nocoj pogrešali le dva igralca: poškodovanega Mateja Palčiča in kaznovanega Miroslava Čovila, ki si je prislužil deseti rumeni karton. S tem so odpadle skrbi za trenerja Rodolfa Vanolija pri izbiri igralcev brez državljanstva EU v ekipi. Novogoričani so na drugi strani po obdobju globoke krize prišli k sebi in igrajo predvsem zase in za morebitne nove delodajalce. Kaznovanih igralcev nimajo.

Čeprav je Gorica 17 točk za Koprom, pa to v praksi ne pomeni veliko, saj potek dogodkov v ligi lestvico večkrat postavi na glavo. Vrtnice so potrdile, da imajo kljub nakopičenim težavam, ki jih spremljajo že dalj časa, in kljub številnim odhodom v ekipi še vedno dovolj kakovosti, da se lahko enakopravno merijo tudi z najboljšimi ekipami. Ne gre pričakovati, da bodo nocoj Koprčanom kaj podarili, saj še vedno niso izven nevarnega območja kvalifikacij za obstanek v ligi.

Konec koncev tudi letošnje medsebojne tekme nakazujejo na zanimiv dvoboj: V 6. krogu je Gorica doma premagala Koper z 2:0 (Celcer, Žigon), v 15. krogu se je Koper vrtnicam maščeval z obrestmi in jim nasul štiri zadetke (Pučko, Čovilo, Brečević 2), nazadnje v 24. krogu pa je bilo v Novi Gorici 1:1 (Vetrih; Brečević).

ROK MAVER


Najbolj brano