Nogometaši Primorja ostajajo brez plač, točk in licence

Včeraj objavljeni rezultati prvoligaškega nogometnega licenciranja niso presenetili nikogar. Hit Gorica in Luka Koper sta bila uspešna, Primorje pa je ostalo praznih rok in za kazen so mu odvzeli dve točki.

Sredino slavje ob zadetku Saše Božičića, ki je Primorju prinesel tri točke, je že zamenjalo četrtkovo licenčno razočaranje. Foto: Leo Caharija
Sredino slavje ob zadetku Saše Božičića, ki je Primorju prinesel tri točke, je že zamenjalo četrtkovo licenčno razočaranje. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA>Vse kaže, da se obdobje prvoligaškega nogometa v Ajdovščini naglo približuje koncu. Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije je sicer ob ajdovski zavrnila tudi vlogi Triglava in Nafte, a je to kaj slaba tolažba, saj je Primorje najbolj zadolženo.

Na včerajšnji tiskovni konferenci FC Luka Koper so potrdili, da bo Nedžad Okčić do nadaljnjega opravljal delo trenerja članske ekipe, čeprav je bil sprva imenovan le za obdobje štirih tekem. Pogovori s potencialnimi kandidati, med njimi sta tudi Koprčana Vlado Badžim in Igor Benedejčič, so se nekoliko zavlekli, v klubu pa upajo, da bodo pogodbo z novim trenerjem podpisali naslednji teden. A bo nov trener kljub temu delo z vsemi polnomočji najbrž prevzel šele po koncu te sezone. DES

Sočasno z zavrnitvijo ajdovske vloge je namreč disciplinski sodnik NZS Simon Jeglič le Primorju kazensko odvzel dve točki zaradi neizpolnjevanja obveznosti do igralcev. S tem je bila nalepka “pogojno” na kazni, izrečeni 31. marca, odstranjena, saj klub doslej ni poravnal dolgov do nogometašev, ki so igrali v lanski drugoligaški sezoni. To so Emir Mehanović, Alen Džuzdanović, Peter Petran in Dejan Milič.

Klub ima še sedem dni časa za pritožbo. Ajdovci tako na zadnjem mestu za Triglavom, in s tem za kvalifikacijami za prvo ligo, pet krogov pred koncem prvenstva zaostajajo za velikih šest točk, še večja zagata pa je pomanjkanje časa za zbiranje denarja (približno 300.000 evrov), ki manjka za uspešno licenciranje. Rok za pritožbo na sklep prve stopnje licenčne komisije se bo iztekel 15. maja.

In kakšne so možnosti za preživetje ajdovskega prvoligaša? Podpredsednik kluba Branko Bakaršič je včeraj povedal: “Uprava se je in se bo do konca borila za to, da denar zberemo in licenco pridobimo. Pritožili se bomo tako na sklep disciplinskega sodnika kot na sklep licenčne komisije. Tačas so možnosti za to, da uspemo, majhne, vendar je pred nami še nekaj dni.”

Licenčna komisija za pritožbe bo o usodi Primorja, Triglava in Nafte odločila do 31. maja. Že nekaj dni prej bo jasno, ali so v Ajdovščini zbrali vsaj denar za poplačilo navedenih štirih nogometašev in pridobili nazaj odvzeti točki.

Nogometaši, ki te dni zaman pričakujejo že enajsto plačo, igrajo le še zato, da bi opozorili nase potencialne delodajalce v novi sezoni. Po tem, ko ajdovska občina klubu ni pomagala z odkupom 150.000 evrov vrednega dela tribune in glavni pokrovitelj namesto pričakovane druge polovice ni obljubil več kot 50 tisočakov, bi bil pravi čudež, če bi se rdeče-črni izvlekli še iz te krize.

Naj igralec, naj strelec

Točke za igro v 31. krogu so dobili: 6 - Božičić, 4 - Bubanja, 3 - Ihbeisheh, 2 - Vassiljev, 1 - Brulc; najboljši v prvomajskem 30. krogu so bili: 6 - Božjak, 4 - Hasić, 3 - Jukan, 2 - Đukić, 1 - Sa. Živec. Vrstni red: 43 - Osterc, 28 - Marčeta, 25- Simčič, Hasić, 23 - Brulc, Vassiljev, 21 - Handanagić, 18 - Božjak, 17 - Jogan, Arčon, 15 - Sa. Živec ... Vrstni red najučinkovitejših strelcev: 12 - Osterc, 10 - Plut, 7 - Kremenović, 6 - Vassiljev, Hasić, Brulc, 5 - Arčon, Marijanovič, 4 - Jogan, Marčeta, Ihbeisheh ...

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano