Nogometaši Gorice v novo sezono s tekmo z Mariborom in kopico neznank

Kam pelje novogoriški nogometni vlak? To je osrednje poletno vprašanje, ki bo, kot kaže, še nekaj časa vznemirjalo privržence štirikratnih državnih prvakov.

Vito Plut (na fotografiji desno v modrem dresu) za zdaj ostaja pri Gorici  Foto: Boštjan Bensa
Vito Plut (na fotografiji desno v modrem dresu) za zdaj ostaja pri Gorici  Foto: Boštjan Bensa

NOVA GORICA> Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec je včeraj odpotoval na dopust. “Novosti ni, kot tudi ne svežih finančnih prilivov. Prihod italijanskih poslovnežev v klub je sodil v domeno špekulacij. Igralci, ki so bili na preizkušnji, pa so že odšli. Sestava ekipe za novo sezono je bolj ali manj dorečena. Le z obema vratarjema Vasjo Simčičem in Darkom Brljakom še nismo našli skupnega jezika okrog znižanja pogodbenih zneskov. Tu so odprte še vse opcije. Osmerico mladincev, ki so osvojili državni naslov, smo priključili in registrirali za novo sezono, vsebinski pogovori o sodelovanju pa še potekajo,” je pojasnil Vrtovec, ki do nadaljnjega ostaja na čelu kluba.

Novogoričani bodo novo sezono začeli tako kot preteklo: v soboto z državnimi prvaki iz Maribora.

Novogoričani bodo novo sezono začeli tako kot preteklo: v soboto z državnimi prvaki iz Maribora. Tokrat bodo prvenstvo odprli na domačem igrišču, pri čemer je novogoriški igralski mozaik doživel precej sprememb, mariborski pa je z izjemo odhoda Daliborja Volaša, ki je prestopil k novemu ruskemu prvoligašu Mordoviji iz Saranska, domala enak lanskemu in potencialno še bolj uglašen. Poleg kopice odhodov sta poškodovana oziroma v fazi rehabilitacije še dva izmed nosilcev novogoriške igre v jesenskem oziroma spomladanskem delu sezone, mladi reprezentant Nejc Mevlja in Senegalec Welle Ndiaye, ki je naj bi se v moštveno konkurenco vrnil čez 14 dni. Upoštevajoč okoliščine bo glavno novogoriško orožje tretji strelec lanskega prvenstva Vito Plut, ki pa obenem ostaja glavni prodajni adut kluba.

Belokranjec je v pretekli sezoni dosegel 19 zadetkov. ”Položaj v klubu je takšen, kot je. Treniramo dobro, vsak posameznik poskuša najti določen motiv v danih razmerah. Sam si želim oditi v tujino, po možnosti na zahod. Nekaj se odvija v tej smeri, a je še prezgodaj reči, kako in kaj. Dokler ne bo razpleta, bom seveda branil barve Gorice, a v prihodnosti se vidim drugje,” je pojasnil Plut.

Prestopni rok še traja, kar pomeni, da lahko pride do dodatnih sprememb. Ni namreč skrivnost, da so nekateri igralci s stisnjenimi zobmi sprejeli znižanje plač, različno pa tudi podoživljajo spletke, ki se dogajajo v klubu in okrog njega. Vprašanje je tudi, kako se bo turobno ozračje odrazilo na igrišču: ali s pozitivno jezo ali z ravnodušnostjo glavnih akterjev. Spodbudne predstave v pripravljalnem obdobju s kopico mladih obrazov so lahko tudi varljive. Jesenski del prvenstva bo dolg in naporen, treba ga bo nekako preživeti na igrišču in zunaj njega. Poleti se namreč zdijo (pozitivni) premiki malo verjetni. ALEŠ SORTA


Najbolj brano