Nogometaši Brd zmagovalci pokala MNZ Nova Gorica

V sredo zvečer so nogometaši Brd po zmagi proti Tolminu s 4:1 v zrak dvignili pokal MNZ Nova Gorica. Dvakrat je mrežo zatresel Luka Markič.

Takole je za 4:1 za Brda dosegel Emir Mehanović Foto: Igor Mušič
Takole je za 4:1 za Brda dosegel Emir Mehanović Foto: Igor Mušič

Brda : Tolmin 4:1 (3:1)

AJDOVŠČINA> Mestni stadion, gledalcev 100, sodnik Bubek (Volčja Draga). Strelci - 0:1 Kravanja 4., 1:1 Vetrih 23, 1:2 in 1:3 Markič (27 ,39), 1:4 Mehanović 88.

Brda: Stergulc (od 89 Prinčič), Čermelj, (od 82. Jazbar), Filej, Markič, Ostojić, Zovatto (od 85. Kocina), Mehanović Hriberšek (od 85. Črnigoj), Ferjančič Vetrih, Blaško (od 66. Šturm). Trener: Mitja Kristančič.

Tolmin: U. Rutar, Lipužič, Bratuž (od 83 Dobrnjić) , Domijan (od 61¸Kavčič) Matelič, Kucalović, Kravanja Jarc, N. Rutar, Kos, Kalaković, Sokanović. Trener: David Kanalec.

Rumeni kartoni: Zovatto; Kalaković, N. Rutar.

Na ajdovskem stadionu so se v sredo zvečer potili štirje nogometaši lani umrlega Primorja, a tokrat v dresih tekmecev s tretjeligaške sredine. Potem ko so bili v ligi uspešnejši Tolminci, so se jim Brici v finalu pokala krepko oddolžili, čeprav je sprva kazalo drugače. Tolmin je začel v slogu favorita, a je nato dovolili hitro izenačenje, popoln preobrat pa se je obetal od 39. minute, ko je za Brda na 3:1 z svojim drugim golom povišal Luka Markič. V drugem polčasu so Tolminci povsem popustili, četrti gol pa jim je dal Emir Mehanović (na fotografiji št. 2 v skoku).

Po tekmi sta povedala, Vladimir Ostojić (Brda, nekdaj kapetan Primorja): ”Ob grenkem priokusu na igrišču, kjer sem s Primorjem doživljal boljše nogometne čase in pustil kar nekaj zasluženih plač, je bilo lepo igrati ta pokal za lokalni prestiž. Imeli smo kontrolo nad žogo in dosegli preobrat.”

David Kanalec, trener Tolmina: “Zdesetkale so nas službene obveznosti. Brez Lo Duce in pravih menjav po dobrem začetku nismo zdržali, je pa res, da so Brda igrala bolje, izkoristila naše napake in pokal zasluženo osvojila.” IM


Najbolj brano