Ni se zamenjal, temveč raje zadel

Izolani so s petimi zadetki v mreži mirenske ekipe osvojili poln izkupiček in so na tretjem mestu lestvice, pa čeprav imajo cenejšo ekipo kot v lanski “gradbinski” zgodbi.

Igralec in trener Enes Demirović je kljub letom  eden ključnih igralcev Mirenčanov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Igralec in trener Enes Demirović je kljub letom eden ključnih igralcev Mirenčanov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Nerazumljivo živčni Izolani v prvem polčasu niso našli poti do nasprotnih vrat, čeprav je (pre)izkušeni Darko Kremenović skušal z globinskimi podajami streti obrambo Adrie, a je MatejPeroša njegovo podajo z glavo preusmeril čez vrata, Niki Finkšt pa je bil za las prepočasen. Gostje so na krilih starega mojstra, 41-letnega Enesa Demirovića vse bolj prevzemali pobudo ter sredi polčasa povedli preko spretnega Jana Dornika, ki je izkoristil prodor AlešaPuša ter podajo svojega trenerja-igralca. V 32. minuti je glasni vratar Anže Rupnik iz rokava izvlekel morda celo ključno potezo tekme, saj je bravurozno ubranil “bombo” Demirovića, kmalu pa poskrbel še za zabavo maloštevilnih gledalcev, ko je Gregorju Mikcu svetoval, naj se kar sam zamenja, nakar mu je slednji “odgovoril” z lepim strelom za izenačenje.

Drugi ključ do izolske zmage je našel trener Aljoša Čotar z aktiviranjem TilnaKamenčića, medtem ko se je Mikac prilepil na Demirovića ter ga praktično izključil iz igre. Mirenci alternative niso imeli in pred njihovimi vrati se je pričelo vse pogosteje bliskati. Kamenčič je dvakrat uspešno podal za zadetka Peroše in Kremenovića, ki se je nasploh razigral ter predstavljal nerešljivo uganko za obrambo severnjakov. Adria se je skušala vrniti po dvomljivi izključitvi Marka Poljšaka, ko je Dornik še izkoristil enajstmetrovko, toda časa je bilo enostavno premalo.

> Manuel Hriberšek, igralec Adrie: “V prvem polčasu smo dobro odigrali, nato pa nam je zmanjkalo moči. Predvsem drugi zadetek nas je presekal, v končnici pa ni bilo časa za rešitev.”

> Aljoša Čotar, trener Izole: “Slabo smo začeli, a se na srečo pravočasno pobrali. Po premoru smo uspešno pokrivali Demirovića, čeprav osebno nad ti. flasterjem nisem navdušen, odločila pa je kakovost naših posameznikov.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano