Mateja za tri točke

V sinočnjem derbiju 27. kroga v Velenju je Luka Koper povsem zasenčila domačine in naredila velik korak k osvojitvi drugega mesta. Zadetka sta dosegla oba Mateja, Palčič in Pučko. Rudar : Luka Koper 0:2 (0:1).

Matej Palčič je dosegel prvi zadetek za Koprčane proti Rudarju Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matej Palčič je dosegel prvi zadetek za Koprčane proti Rudarju Foto: Tomaž Primožič/Fpa

VELENJE > Moštvi sta začeli živahno, saj sta že v prvi minuti obe izvajali strele iz kota.

Stadion Ob jezeru, gledalcev 300, sodnik Drečnik (Hrastnik). Strelec - 0:1 Palčič (7), 0:2 Pučko (72). Rudar Velenje: Rozman 6, Klinar 6, Knezović 6, Bubalović 5,5, Jahić 5,5 (od 53. Krefl 6,5), Radujko 6,5, Bolha 5,5 (od 56. Rošer 6), Rotman 6, Kocić 6,5, Podlogar 6,5, Eterović 5,5. Trener: Jernej Javornik. Luka Koper: Simčič 6,5, Šme 6,5, Halilović 6, Hadžić 6,5, Palčič 7,5, Ivetić 7, Guberac 6,5, Čovilo 7, Črnigoj 7, Galešić 6,5 (od 86. Lotrič -), Štromajer 6,5 (od 61. Pučko 7). Pomočnik trenerja: Alen Ščulac. Rumeni kartoni - Bubalović, Hadžić, Ivetić, Šme. Rdeči karton - Bubalović (61 - 2xRK).

Koprčani so izkoristili prvo pravo priložnost. Perica Ivetić si je na levi strani izboril prostor za podajo v sredino, na drugi strani pa je Matej Palčič prehitel Senada Jahića in žogo z roba petmetrskega prostora zabil v mrežo. Zadetek je bil voda na mlin Koprčanov, za katere je znano, da so mojstri čuvanja rezultata. A tokrat niso zaigrali povsem destruktivno. Najprej so zaprli vse dohode do svojega kazenskega prostora, tako da so bili Velenjčani povsem nemočni in vedno bolj demoralizirani. Edino polpriložnost so si pripravili v 12. minuti prek razigranega Podlogarja.

Koprčani so bili bliže drugemu zadetku kot Velenjčani prvemu. Predvsem v 41. minuti bi lahko najprej Palčič, nato pa še Galešić, bolje reagirala.

V drugem polčasu je bilo dogajanje na igrišču podobno. Prvi strelec lige Mate Eterović je bil odrezan od svoje zvezne vrste, gostje so vse njihove poskuse v kali zatrli. Koprčani so prvo zaključno žogo zamudili v 59. minuti, ko je Štromajer Rozmanov odbitek poslal mimo vrat. Sledila je malce prestroga izključitev Bubalovića, nato pa je vse dvome o zmagovalcu razblinil Matej Pučko, ko je lepo zadel po samostojnem prodoru. S tem je na nek način popravil napako glavnega sodnika Davorja Rečnika, ki dve minuti pred tem ni izključil Ivana Knezovića, ki je grdo zaustavil Pučka, ko je ta sam stekel proti domačemu vratarju. Koprčani so ponovno pokazali zrelost. Z disciplinirano, a tudi ustvarjalno igro so povsem zasenčili Velenjčane. DENIS SABADIN


Najbolj brano