Kopru novi trener (še) ni pomagal, Gorica do točke

Nogometaši Luke Koper so v 13. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:1). Nogometaši Celja in Gorice so se razšli z neodločenim izidom 0:0.

Nogometaši Luke Kopra so doživeli tretji zaporedni poraz (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Luke Kopra so doživeli tretji zaporedni poraz (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Koprski nogometaši so kljub osvežitvi na trenerskem stolčku, Milivoja Bračuna je zamenjal Rodolfo Vanoli, doživeli nov, tretji zaporedni poraz.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Kogej (Idrija). Strelci: 0:1 Halilović (14.), 1:1 Pučko (77.), 1:2 Husmani (89.). Luka Koper: Hasić, Palčič, Blažič, Mavrič Rožič, Perger, Filipović, Popovič, Čovilo (od 70. Lotrič), Bubalo (od 53. Brečević), Pučko, Čadikovski (od 76. Majcen). Domžale: Zabret, Skubic, Topić, G. Vuk (od 80. Požeg Vancaš), Knezović, Kovjenić, Pihler (od 73. Husmani), Halilović, Korun, Balkovec (od 75. Živec), Kous. Rumena kartona: Korun, Kous.

Po uvodnem otipavanju so gosti povedli v 14. minuti. Jure Balkovec je žogo podal iz kota, Denis Halilović pa je po strelu z glavo premagal koprskega vratarja Ermina Hasića. Zadnje minute prvega polčasa so pripadle domačim. Po strelu Miroslava Čovila z glavo v 39. minuti je minuto pozneje po kotu Milan Bubalo zatresel prečko domačega gola.

V drugem polčasu so Koprčani izid poravnali. V 77. minuti je Matej Pučko prejel žogo na robu kazenskega prostora na levi strani, potem pa mojstrsko, v slogu Italijana Alessandra del Piera iz najboljših časov, očistil pajčevino v vratih Gregorja Zabreta.

Zadetek je dal domačim krila, tako da so močno pritisnili. V 83. minuti je Denis Popovič streljal z 18 metrov le malce čez vrata Domžal. Pred vratarjem Zabretom je bilo še nekajkrat vroče, vendar je domžalska obramba vedno znova razčistila nevarne situacije. Ko se je že zdelo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, sta rezervista Saša Aleksander Živec, ki je bil v vlogi podajalca, in Zeni Husmani v vlogi strelca priigrala Domžalam veliko zmago.

Nogometaši Celja in Gorice brez zadetka

Nogometaši Celja in Gorice so se razšli z neodločenim izidom 0:0.

Stadion Arena Petrol, gledalcev 600, sodniki: Vinčić (Maribor), Praprotnik (Ljubljana) in Podobnik (Veliki Gaber). Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Bajde, Kolsi, Korošec, Gobec, Plesec (od 60. Medved), Žitko (od 70. Centrih), Tomažič-Šeruga (od 46. Ivanović). Gorica: Simčič, Kadrija (od 83. Jakovljević), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 69. Pavič), Žigon, Bindzi, M. Mevlja (od 58. Praprotnik), Gregorič, Ndiaye. Rumena kartona: K. Jogan, Žigon.

V šesti minuti tekme je Benjamin Verbič poslal žogo mimo vrat goriškega vratarja Vasje Simčiča. Verbič se je sam znašel pred goriškimi vrati, a je Mbida Bindzi celjskega igralca oviral ravno toliko, da je ta zgrešil. Štiri minute kasneje je z 20 metrov poskusil Miha Korošec, a je bil Simčič spet na mestu.

V 14. minuti so nevarno zapretili gostje. Lepo priložnost je imel Dejan Žigon, vendar je vratar Matic Kotnik njegovo namero dobro prebral. Žigon je bil nevaren tudi tri minute pozneje, vendar je približno 600 gledalcev na Areni Petrol spet ostalo brez zadetka. V 23. minuti je bil za vodstvo domačih premalo natančen Sebastjan Gobec. Osem minut kasneje je proti celjskim vratom streljal Amadej Vetrih, Kotnik je žogo odbil, Žigon pa jo je poslal preko praznih vrat. V 40. minuti je znova poskusil Vetrih, a je žoga zletela mimo vrat.

Tudi drugi polčas so bolje začeli domači. Gobec je v kazenski prostor podal lep predložek, Nikola Ivanović je poskusil z glavo, a je Simčič žogo zlahka ujel. Ivanović je zaposlil Simčiča tudi v 64. in 65. minuti, a je gostujoči čuvaj mreže obakrat ostal nepremagan. Domači so še poskušali, v 82. minuti je izid skušal spremeniti Gobec, a tudi takrat je ostalo pri nespremenjenem izidu, saj je Simčič žogo odbil.

STA


Najbolj brano